V Oslu

Domen Prevc po odlični prvi seriji na koncu četrti

D.K.
10. 3. 2024, 16.05
Posodobljeno: 10. 3. 2024, 17.25
Deli članek:

Pravkar se je v končala druga serija posamične tekme v Oslu, na kateri je slovenski orel Domen Prevc za las izgubil stopničke.

Luka Vovk
Domen Prevc

Smučarski skakalci so zaključili drugo od šestih posamičnih tekem v sklopu norveške turneje. Po prvi seriji je vodil Domen Prevc, ki s 134 metri ni dosegel le odlične daljave, ampak je bil tudi slogovno izjemno lep, za kar mu je finski sodnik dosodil dvajsetico. Vsega 1,8 točke za Prevcem je zaostajal avstrijski zvezdnik Stefan Kraft, Norvežan Johann Andre Forfang na tretjem mestu pa 3,5.

Hladen tuš pa je v prvi seriji doživel vodilni skakalec norveške turneje Avstrijec Daniel Huber, ki je po ponesrečenem skoku pristal na 39. mestu in ostal brez finala. Zelo dobro so se odrezali tudi preostali Slovenci.

Lovro Kos in Peter Prevc (130,1) sta si po polovici tekme delila šesto mesto, povratnik Anže Lanišek je 11. (126,1), v finalu pa je kot 26. nastopil tudi Timi Zajc (110,9).  

V drugi seriji pa se našim skakalcem, ki so sicer zabeležili lep ekipni uspeh, ni izšlo povsem po njihovih željah. Domen Prevc je za las izgubil stopničke, na koncu se je uvrstil na četrto mesto. Peter Prevc je bil 11, Kos 13., Zajc pa je zasedel 20. mesto. Na tekmi je slavil Johan Andre Forfang, na zmagovalnem odru pa sta pristala še Rjoju Kobajaši in Stefan Kraft.