Poostren nadzor

Foto: Na Koroškem stanje prometne varnosti vedno slabše, policisti v nekaj urah ujeli več kot 80 prekrškarjev

D.K.
8. 3. 2024, 11.18
Posodobljeno: 8. 3. 2024, 11.28
Deli članek:

Policisti so v včerajšnjem poostrenem nadzoru, ki so ga izvedli na cesti med Dravogradom in Mariborom, v nekaj urah obravnavali več kot 80 kršitev cestnoprometnih predpisov.

Policijska uprava Celje
Poostren nadzor v Dravski dolini

Policisti ocenjujejo, da se je stanje prometne varnosti na relaciji Vič - Dravograd - Radlje ob Dravi v zadnjih mesecih zelo poslabšalo. Od oktobra do danes so na tem območju v prometnih nesrečah umrle štiri osebe. "Skupno smo na tej relaciji v tem obdobju obravnavali 49 prometnih nesreč, od tega 39 na območju naše policijske uprave. Do treh smrtnih prometnih nesreč je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, enkrat pa zaradi nepravilnega prehitevanja voznika motornega kolesa," so danes sporočili iz Policijske uprave Celje. 

Tudi vzrok preostalih prometnih nesreč je bila vožnja po nasprotnem smernem vozišču v kombinaciji z neprilagojeno hitrostjo, so dodali.

Da bi preprečili še hujše posledice, dnevno izvajajo na omenjeni relaciji več različnih aktivnosti za umiritev prometa. Eno od takšnih, in sicer skupen poostren nadzor v sodelovanju z mariborskimi policisti so izvedli včeraj. V nadzoru, ki je potekal med 9. in 18. uro, so na relaciji Vič - Dravograd - Radlje ob Dravi- Maribor, ugotovili 23 prekoračitev hitrosti v naselju in 41 prekoračitev hitrosti izven naselja, zaznali so tudi 8 kršitev pešcev ter 13 različnih kršitev voznikov tovornih vozil.

Policijska uprava Celje
Policija

Policisti v boj proti kršiteljem z različnimi akcijami

"S povečano prisotnostjo policistov na terenu in različnimi kontrolami prometa se bomo tudi v prihodnje trudili umiriti promet na tem odseku in prvenstveno spodbuditi zavedanje voznikov, da so oni tisti, ki lahko največ naredijo za lastno varnost in varnost ostalih udeležencev cestnega prometa," napovedujejo policisti.