2000 evrov

Ljubljanski ponudnik bureka ponuja finančno pomoč odškodovanima v primeru odstranitve želodca

D.K.
17. 2. 2024, 19.06
Posodobljeno: 17. 2. 2024, 19.15
Deli članek:

Znani ljubljanski ponudnik bureka se je odločil, da bo oškodovanima v primeru odstranitve želodca priskočil na pomoč in ju finančno podprl.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot smo poročali, so na Onkološkem inštitutu (OI) Ljubljana bolniku odstranili želodec, a nato ugotovili, da nima rakavih celic. Do dogodka je prišlo zaradi zamenjave vzorcev tkiv, zaradi česar je bil na operacijo napoten napačen bolnik. Na OI so izvedli interni strokovni nadzor, ki je ugotovil, da so bolnika obravnavali skladno z vsemi protokoli, ki veljajo za histološki izvid, po katerem je odstranitev organa potrebna. Medicinski center Barsos, kjer je prišlo do menjave tkiv, pa je urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu ministrstva za zdravje zaprosil za nadzor.

Na dogajanje pa se je odzval tudi eden od ponudnikov bureka, Burek Olimpija, ki je oškodovanima ponudil finančno pomoč. “Oškodovancema podarjamo 2000 evrov, tako da bosta lažje najela odvetnike in prejela primerno odškodnino. Naj se vzpostavi sistem, da se taka šlamparija nikoli več ne ponovi,” so zapisali na Facebook strani Burek Olimpija.