Primerjava

V Italiji slovenska sol pol cenejša kot v trgovinah v Sloveniji

D.K.
14. 2. 2024, 12.17
Posodobljeno: 14. 2. 2024, 12.38
Deli članek:

Da se je treba po nakupe odpraviti čez mejo, pravijo nekateri že dalj časa. Njihove trditve pa so vedno pogosteje podkrepljene tudi s primerjavo cen izdelkov, ki jih najdemo na spletu.

Tina Kosec/Bobo
Fotografija je simbolična

Slovenski potrošniki v zadnjih letih ugotavljajo, da so cene živil čez mejo bolj ugodne pri čemer se pregovorno najbolj pogosto omenja Italijo. Tako vse več Primorcev opravlja nakupe čez mejo. Nekateri redno in že od nekdaj, drugi občasno, dejstvo pa je, da so cene številnih živil, čistil in še česa v Italiji občutno nižje in da je na parkiriščih pred trgovskimi centri onkraj meje polno slovenskih avtomobilov.

Da so razlike v cenah občutne, vedno pogosteje opozarjajo tudi uporabniki družbenih omrežij. Tako smo danes zasledili, da je sol pri sosedih precej cenejša. Kot je razvidno na fotografijah, ki jih na Facebooku delila ena od uporabnic, stane 1 kg tradicionalne nerafinirane morske soli Piranskih solin 2,19 evra, v Italiji pa 1,16 evra. 

Kot je zaslediti med komentarji pod objavo, je v Italiji večino stvari pol ceneje. Ena od uporabnic je napisala, da izdelke, ki jih je primerjala, so bili vsaj polovico cenejši, da pa je res, da ni primerjala vseh cen artiklov, ki jih najdemo na prodajnih policah.