Nezaslišano

Slovenske maserke: »K nam prihajajo pohotni tipi, ki razkazujejo penise«

Roman Tomac, P.K.
8. 2. 2024, 06.30
Deli članek:

»Če želiš, me lahko zmasiraš tudi tam spodaj«, »Kaj, če se mi med masažo dvigne?«, »Kako oblečena me boš trenirala? Imaš lahko oblečenega kaj bolj oprijetega?«, »Predlagam, da sva oba samo v spodnjem perilu, lahko sva tudi naga, bo stik bolj pristen«, »Če bi se me tvoje roke lotile še tam spodaj, bi ti dal lepo napitnino«, je le nekaj skrajno problematičnih izjav, s katerimi se v svoji praksi z moškimi odjemalci storitev soočajo slovenske maserke, trenerke in terapevtke. Povedale so nam več. Kar smo slišali, je grozljivo.

Profimedia
Imena vplivneža, ki očitno nadleguje več žensk, a do njih pristopa na podoben način, sogovornice še ne želijo razkriti.

Na naše uredništvo se je obrnila ženska iz osrednje Slovenije in nam sporočila, da bi rada opozorila na vse pogostejši pojav iz svoje prakse. Je samostojna podjetnica, ki se ukvarja z masiranjem. V lastnem domu ima urejen masažni salon, v njem pa sprejema odjemalce po dogovoru.

Svoje storitve oglašuje izključno na družbenih omrežjih, kar ji, kot pravi, prinese dovolj strank, poleg tega je najboljša reklama »od ust do ust«. »Ko je nekdo zadovoljen s tvojimi storitvami, o tem pove še komu in ta postane tvoja nova stranka. Če je sreča, redna,« je uvodoma predstavila svojo dejavnost.

Delo, ki ga opravlja, ji je všeč, tudi zaslužek je dober: »Potem ko odštejem vse prispevke kot s.p.-jevka normiranka, mi ostane lepa plača. Boljša, kot če bi delala kot poslovna sekretarka, za kar sem se izučila«. Do tu je vse lepo in prav, a posel prinaša s seboj tudi nekaj zelo neprijetnega, celo nevarnega. Razkrije nam, da ima v zadnjih letih vse pogosteje stik z moškimi, ki so spolni delikventi.

»Počutila sem se zlorabljeno«

Za eno bolj neprijetnih izkušenj je poskrbel možakar srednjih let, ki je želel po telefonu rezervirati termin, a ji je v isti sapi postavil vprašanje, ali ga lahko masira v spodnjem perilu ali pa kar gola, kar jo je šokiralo. »Obstala sem odprtih ust in nemudoma prekinila telefonsko zvezo. Zgodi se, da spolnega predatorja ne prestrežem pravočasno, saj je moški v predhodnem pogovoru 'normalen', a svojo pravo plat oziroma pravi namen izkaže, ko se pojavi v masažnem salonu. Naj navedem primer: konec lanskega leta me je klical gospod, recimo starosti okoli 50 let, ki se je najavil na sprostitveno masažo hrbta. Niti pomislila nisem, da se bo njegov obisk sprevrgel v nočno moro, saj je namesto ovit v brisačo v masažni prostor iz garderobe stopil gol, kar je pospremil s komentarjem: 'Zdaj je še mehek, kaj pa, če moj ud postane trd?' V hipu se mi je stemnilo pred očmi. Prosila sem ga, naj zapusti prostor, da je masaža odpovedana. Potem se je izmotaval, češ da se je samo hecal, ampak takim se jaz ne pustim. Ker sam ni hotel iz salona, sem odšla jaz. Trajalo je pol ure, da se je spravil domov. Na nek način sem se počutila zlorabljeno,« je dejala.

Masaža s »srečnim koncem«

Zaupala nam je, da je razmišljala o prijavi moškega policiji, a do zdaj tega še ni storila. Pojasnila je, da to ni osamljen primer. Priča še o moškem s štajerskim naglasom, ki ji je po okoli pol ure masaže hrbta rekel: »Če bi se me tvoje roke lotile še tam spodaj, bi ti dal lepo napitnino.«

Profimedia
Odziv žensk, s katerimi smo govorili, je bil, da so v zelo kočljivem položaju tako rekoč zamrznile.

Naša sogovornica je bila v zadregi, »zamrznila« je in z masažo nadaljevala, medtem ko je on pri svojem vprašanju vztrajal. »Ker ni nehal in ker sem se zbala, da me bo v kaj prisilil, sem ga prosila, naj odide. Ker ni kazalo, da se bo spravil iz mojih prostorov, sem odšla na dvorišče in počakala, da odide.«

Radikalna odločitev

Razmišlja, da bi masaže odslej ponujala samo še ženskam, kar se moških odjemalcev tiče, pa bi ohranila samo stalne stranke, tiste, ki jih pozna in jim zaupa. »Sicer pa, saj se povezujem še z nekaj drugimi maserkami, trenerkami različnih vadb in podjetnicami s svojo prakso, videvamo se na tečajih, delavnicah in izobraževanjih, in več jih potoži, da so že imele kakšno tako izkušnjo. Kolegici maserki je pred nekaj tedni klient dejal, naj se preobleče v bolj seksi oblačila, kaj bolj oprijetega, saj da mu maserska haljica ni všeč. Spet druga je potožila, da ji je prileten gospod na masaži rekel, naj ga malo z joškicami pomasira po hrbtu, in še bi lahko naštevala,« razkrije kruto realnost.

Ker se želimo prepričati o tovrstnih izkušnjah, nas maserka poveže s tremi drugimi ženskami s svojo prakso, ki pristanejo na anonimni telefonski pogovor z nami. Žal vse potrdijo, da so neprijetnosti, kot jih opisuje sogovornica, tudi njihova dokaj redna izkušnja.

Vplivni Slovenec iz Dolenjske

Sogovornico A, osebno trenerko, je v zadnjih dveh mesecih šokiral telefonski razgovor z moškim, ki je povpraševal po njeni storitvi – individualni vadbi. Med pogovorom jo je vprašal, kaj bo storila, če se mu med treningom dvigne spolni ud. Nadaljujmo s sogovornico B, terapevtko alternativne medicine, ki ima naravnost srhljivo zgodbo. Moški je k njej prišel na terapijo, ki se izvaja, medtem ko stranka leži. »Že to mi je bilo čudno, da je vztrajal, da bo na terapiji samo v spodnjicah, ampak, dobro, dovolila sem mu, ga pokrila z odejo in začela terapijo, ki jo izvajam miže. Ko nekje na sredi seanse odprem oči, je bil moški odgrnjen in razgaljen, z otrdelim spolnim udom. Vprašal me je, če lahko konča. Ker sem zamrznila, sem samo prikimala, ga spet pokrila z odejo in zraven stala kot vkopana,« je opisala grozljivo izkušnjo. Morda bo moškega, ki je masturbiral pred njo, kazensko ovadila.

Profimedia
Hotel je, da ga »masira z joškicami«.

Še vedno pretresena, saj od dogodka ni minil niti mesec, sporoči, da je tega moškega prepoznala na televiziji. Po njenih besedah gre za vplivnega poslovneža, javno izpostavljeno osebo, aktivno na več področjih, tudi v politiki, domnevno iz dolenjske regije. Po njenih informacijah so imele s to osebo podobne izkušnje tudi druge maserke, trenerke, učiteljice različnih vadb in izvajalke alternativnih oblik zdravljenja. O njem so se pogovarjale med sabo, si izmenjevale njegovo ime in sliko in prišle do sklepa, da v njihovih zgodbah nastopa ista oseba. Za zdaj se njegovega imena še niso odločile razkriti. Če bo do tega prišlo, so nam dejale, bo zanj prva izvedela policija, bodo pa o oddaji prijave organom pregona obvestile tudi nas. Razvoju dogodkov bomo sledili.

Ena od sogovornic v telefonskem pogovoru potegne črto in moške, o katerih se razgovorijo, opredeli za spolne predatorje, ki bi jih bilo treba kazensko preganjati. »Ženskam, ki smo imele stik z njim, se poraja gnus, strah, nekatere od nas se počutijo zlorabljene. K nam prihajajo pohotni tipi, ki razkazujejo penise, nas neprimerno ogovarjajo, se naslajajo nad nami in se vedejo kot spolni iztirjenci. Zavedamo se, da lahko ukrepamo samo me, a nas je strah.« Se nadaljuje ...