Pijan za volanom

Policijski inšpektor po božično-novoletnem koncertu vijugal po cesti

R.T.
26. 1. 2024, 06.52
Posodobljeno: 26. 1. 2024, 06.59
Deli članek:

Časnik Večer poroča o novem primeru vožnje pod vplivom alkohola v policijskih vrstah. V postopku naj bi se po njihovih informacijah znašel policijski inšpektor specialist Marko Kos.

Jure Zauneker/Vestnik.si
Fotografija je simbolična.

Policijski inšpektor specialist Marko Kos, zaposlen v Centru za varovanje in zaščito pod okriljem Generalne policijske uprave, ki ga od junija lani po pooblastilu generalnega direktorje policije Senada Jušića vodi Tomaž Brezic iz omrežja SDS, naj bi pregloboko pogledal v kozarec in sedel za volan službenega vozila, poroča Večer, kjer so se za potrditev njihovih »zanesljivih informacij« obrnili tudi na Kosa, a naj bi jim ta odgovoril le, da »tega ne bi razlagal,« nato pa prekinil telefonski pogovor. So pa na policiji za časnik potrdili, da »Center za varovanje in zaščito na Generalni policijski upravi zoper javnega uslužbenca vodi delovno pravne postopke zaradi odklonskega ravnanja.« Dodali so, da do zaključka postopka več podatkov ne morejo posredovati.

Kos naj bi po neuradnih informacijah Večera na testu alkoholiziranosti padel po božično-novoletnem koncertu Policijskega orkestra, ki je ob koncu decembra potekal v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Pozornost naj bi vzbudil s sumljivim vijuganjem na cesto po koncertu, kar naj bi opazil eden od občanov in to naznanil policiji. Policisti naj bi mu pod nos pomolili alkotest, ki naj bi pokazal, da je krepko prekoračil dovoljeno vsebnost alkohola v izdihanem zraku.