Mačja hiša

Video: Nov primer zastrupitve mačke na Žalskem

D.K.
24. 1. 2024, 08.38
Posodobljeno: 24. 1. 2024, 14.15
Deli članek:

Zavod Mačja hiša, ki je neprofitni zavod za oskrbo mačk in osveščanje, poroča o še enem primeru zastrupljene mačke., ki se je zvijala od hudih bolečin.

Posnetek zaslona FB Mačja hiša
Mačko so na kliniko prepeljali v hudih bolečinah

Kot so sporočili iz Zavoda Mačja hiša so včeraj zvečer spet obravnavali mačko s hudimi znaki zastrupitve. Vendar ne gre za zastrupitev z antifrizom oziroma s sredstvom proti zmrzovanju, kot so ugibali nekateri uporabniki družbenega omrežja Facebook, ampak za neko črno snov, so pojasnili. 

"Muca je v komi, takoj smo jo prepeljali na našo veterino v Ljubljani, kjer se že dobro uro trudijo za njeno življenje," so v večernih urah ob objavljenem videoposnetku zapisali na Facebooku Mačja hiša. Ob tem pa podarili, da je bila muca ponovno najdena na lokacija Lidl Žalec.

Nakar so danes na družbenem omrežju Facebook najprej zapisali, da je zastrupljena mačka preživela noč, vendar je bila zjutraj še vedno v komi. "Danes je prejela posebno maščobno infuzijo Intralipid, po kateri je že čez pol ure začela z očmi reagirati na dražljaje. Tako da nekaj upanja vseeno imamo," so dodali. 

V popoldanskih urah pa so sporočili, da je pri polni zavesti. 

To pa ni edini primer zastrupitve mačke, ki so ga obravnavali v Mačji hiši. Že oktobra so namreč na območju Arje vasi našli mačka z močnimi znaki zastrupitve. Takoj je bil prepeljan v Ljubljano na intenzivno terapijo, kjer je po prejemu prvih zdravil izbruhal veliko količino modre tekočine. Kot so na straneh Mačje hiše zapisali takrat, so vmes že mislili, da je umrl.

Ob tem so dodali, da najditeljica pravi, da v okolici skladišča Lidl v Arji vasi, ves čas zastrupljajo mačke. "Če kdo kaj ve o tem, naj nam javi na info@macjahisa.si ali na policijo. Zastrupljanje živali je hudo mučenje, za katerega je zagrožena tudi zaporna kazen," so pozvali.