Požar v Mokricah

Video: Z ognjem se je borilo okoli 40 gasilcev, "rešili so Zagorje"

D.K.
10. 10. 2023, 07.14
Posodobljeno: 10. 10. 2023, 09.56
Deli članek:

Požar, ki je sinoči okoli 23. ure izbruhnil na območju podjetja Eko-flor v Mokricah pri Oroslavju, je pogašen.

Posnetek zaslona Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija
Požar v podjetju Eko-flor v Mokricah

Poveljnik gasilcev iz Zagorja, Dražen Sinković, je po intervenciji dejal, da je gorel drobljen, nesortiran odpad, v katerem so različne vrste materialov. 

Požar so opazili v razgreti fazi, vendar površinsko. Okoli 00:15 so gasilci zaustavili širjenje požara in ga lokalizirali, je dejal in dodal, da ni ekološke nevarnosti za prebivalstvo ali strahu pred onesnaženjem zraka.             

Požar so gasili gasilci iz javne gasilske enote Zagorje, PGD Oroslavje in PGD Zabok, skupno štirideset gasilcev z osmimi vozili, je povedal Sinković za Zagorje.com. 

Na kraj dogodka je prispel tudi župan Viktor Šimunić, ki je tudi vodja civilne zaščite na območju mesta Oroslavje, vendar mu policija ni dovolila vstopiti v območje podjetja, ter župan Zaboka, Ivan Hanžek, ki je prav ostal pred vrati podjetja. Vstop je policija preprečila tudi zaposlenim in vodji obrata, kar je povzročilo precej slabe volje med njimi.

»Najprej bi se rad zahvalil gasilcem, ki so rešili Hrvaško Zagorje, da se ni ponovilo dogajanje v Osijeku,« je v izjavi za omenjen medij dejal Šimunić, ki je bil še vedno jezen na policijo. Kot glavna in odgovorna oseba v mestu Oroslavje na žalost zdaj nimam nobenih informacij, je dodal. Na vprašanje o samem odpadu na območju Mokrica, pa je poudaril, da tu ne more storiti nič. Mesto Oroslavje ne izdaja dovoljenj za skladiščenje odpadkov ali katero koli dejavnost, povezano z ravnanjem z odpadki. Za to dejavnost ne daje nobenih pooblastil niti mestni svet niti jaz kot župan. To izdaja županija in pristojno ministrstvo, je pojasnil Šimunić. 

Sicer pa vzrok požara še ni znan. Več informacij bo na razpolago po opravljeni policijski preiskavi.

Posnetek zaslona Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija
Požar v podjetju Eko-flor v Mokricah