Obnova po poplavah

Janša ob srečanju s koroškimi župani: “Ne kupite, da denarja ni”

D.K.
9. 10. 2023, 15.29
Posodobljeno: 9. 10. 2023, 15.31
Deli članek:

Več kot dva meseca je minilo od katastrofalnih poplav, ki so med drugim opustošile tudi Koroško, kjer so se danes na delovnem srečanju mudili poslanci SDS.

Družbeno omrežje X - SDS
Poslanci SDS na delovnem obisku na Koroškem

Poslanci SDS so se na Koroškem seznanili s potekom obnove po poplavah in s težavami, s katerimi se ob tem srečujejo župani v regiji. 

Najprej so se ustavili v Radljah ob Dravi, kjer so jih sprejeli župan Radelj Alan Bukovnik, župan Dravograda Anton Preksavec, župan Vuzenice Franjo Golob, županja Občine Muta Angelca Mrak in župan Občine Podvelka Miran Pušnik. Ker so na Koroškem prizadele številna podjetja, so se ustavili v industrijski coni Otiški Vrh. Med drugim pa so si ogledali še most čez Mežo na Leše, kjer so se srečali z županom Prevalj Maticem Tasičem

Po pogovori z župani Dravske doline so pri stranki SDS na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, zapisali, da župani Dravske doline pravijo, da do danes za obnovo po poplavah niso dobili niti centa.   

Nagovoril jih je tudi župan Franjo Golob, kjer je ocenjena škoda kar 14 milijonov evrov, a do danes še niso prejeli niti evra. Podobno je upanje, da bodo pomoč države kmalu prejeli, izrazil tudi župan Anton Preksavec. Prvak stranke SDSJanez Janša je v pogovoru poudaril, da so trenutno opozicija, da pomagajo, kolikor moremo po svojih močeh, da pa bi, če bi bili vladna stranka, zagotovo naredili več. Župane je tudi opomnil, naj ne“kupijo”,da denarja ni.