Poslovila se je legenda

Šok, umrl je Sašo Hribar

S.R.
8. 9. 2023, 19.47
Posodobljeno: 8. 9. 2023, 21.03
Deli članek:

V 64. letu starosti je umrl radijski voditelj Sašo Hribar.

M24.si
Sašo Hribar

"Kakšen šok, kakšna izguba. Sašo Hribar, počivaj v miru. Sožalje družini, prijateljem, sodelavcem. Pogrešali te bomo," je na družabnem omrežju Facebook zapisala pretresena televizijska voditeljica Jelena Aščić. Vest o smrti priljubljenega radijskega voditelja, novinarja, komika, satirika in še kaj, je šokirala javnost. Umrl je nenadno, vest pa se je bliskovito razširila po družabnih omrežjih, kjer se od njega poslavljajo številni prijatelji in sodelavci. "Umrl je eden največjih. Mnogo prekmalu," je denimo zapisal Franci Kek

Sašo se je sicer rodil v Celju, a je do 14 leta s starši živel v Krškem. Na Radiu Slovenija je leta 1985 postal radijski povezovalec. V nočnem programu je nato pričel uporabljati izmišljenega sogovornika, bioenergetika, odziv poslušalstva pa je bil tako dober, da se je v petek, 6. aprila 1990, rodila zdaj že legendarna radijska oddaja Radio Ga Ga. Oddaja je še vedno na sporedu vsak petek na prvem programu Radia Slovenija, Hribar pa jo je vodil vse do danes. Na TV Slovenija je ob sobotah vodil oddajo Hri-bar, bil pa je tudi član programskega sveta RTV Slovenija. Z oddajama Radio GA-GA in Hri-bar si je leta 2006 prislužil tudi Ježkovo nagrado za satiro.

Za Radio Ga Ga se bo vrnil iz groba

"Kar se pa tiče Radia Ga Ga, je ravno minila ogrevalna doba. Zdaj, ko imam 60 let, sem razmišljal, kaj bom delal naslednjih 60 let – oddaja bo šele dobro zaživela. Tako, kot smo zastavili zdaj, mladostna energija ekipe in moje mentorstvo, bo trajalo še 60 let. Skakal bom ven iz groba, vsaj ob petkih bom prišel. Predvidevam, da čez dvajset let koronavirus še ne bo crknil in bom šel z respiratorja direktno v studio in nazaj na respirator. V grobu ne bom miroval, če me ne bodo ravno raztreščili," je Hribar pred tremi leti dejal za Revijo Jana.