Pot za Brdom

Tragedija v Ljubljani: Kolesarja odbilo v obcestni kanal, ni mu bilo pomoči

S.R.
8. 9. 2023, 19.10
Posodobljeno: 8. 9. 2023, 20.42
Deli članek:

Na obrobju Ljubljane, natančneje na glavni cesti Pot za Brdom proti Griču, je danes dopoldne v prometni nesreči življenje izgubil kolesar.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na glavni cesti Pot za Brdom proti Griču v občini Ljubljana sta danes trčila osebno vozilo in kolesar. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je v trčenju tako vozilo kot kolesarja odbilo v obcestni kanal. Kolesar je umrl na kraju nesreče, voznik osebnega vozila pa je utrpel lažje poškodbe. Na kraju so posredovali gasilci GB Ljubljana.

Kot je potrdil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic, je v nesreči umrl 85-letni kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri Griča, zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v kolesarja, ki je pripeljal nasproti. V trčenju je kolesar utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili dežurni preiskovalna sodnica in tožilka. Policisti so vozniku odredili strokovni pregled. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.