Ste videli malopridneža?

Pred premiero Lepe Vide zažgali plakat

R.T.
13. 6. 2023, 19.49
Posodobljeno: 13. 6. 2023, 19.56
Deli članek:

"Koga je zmotil plakat za našo predstavo Lepa Vida, ki je pozdravljal mimoidoče voznike na Muljavi?" se sprašujejo člani Kulturnega društva Josipa Jurčiča Muljava.

Facebook
Polovica plakata je pogorela.

Člani Kulturnega društva Josipa Jurčiča Muljava se že več mesecev pripravljajo na uprizoritev predstave Jurčičevega romana Lepa Vida. Okoli 70 jih je in vsi so prostovoljci. Tri dni pred petkovo premiero jim je nekdo malce ponagajal. »Žalosten je pogled na delno zgorel plakat za predstavo Lepa Vida. Sredi noči ga je pogasil gasilec, ki se je peljal mimo. Če je kdo kaj videl ali slišal o vandalu, naj nam to sporoči,« so zapisali na Facebooku. Nevoščljivost zlonamernežev jih ne bo potrla ali jih ustavila. Naročili so nov plakat, igralci in igralke pa brusijo zadnje detajle.

Kulturno društvo Josipa Jurčiča Muljava že več desetletij uprizarja Jurčičeva literarna dela v letnem gledališču na Muljavi. Letos so za ljubitelje Jurčiča in poletnih kulturnih večerov pripravili  krstno uprizoritev po romanu Lepa Vida. Dramatizacijo je pripravil Danijel Zupančič, ki delo tudi režira. Ob njem je ustvarjalna tehnična ekipa in 46 igralcev vseh generacij.