Ženske njegovega življenja

FOTO: Za Berlusconijem žaluje tudi njegova 53 let mlajša partnerica

P.K.
12. 6. 2023, 12.01
Posodobljeno: 12. 6. 2023, 13.11
Deli članek:

Kot poročamo, je danes umrl nekdanji premier in medijski mogotec Silvio Berlusconi. Kdo žaluje za njim?

Instagram
Silvio in njegova aktualna življenjska sopotnica Marta Fascina.

Po nekaj dneh v milanski bolnišnici San Raffaele je danes za vedno zaspal kontroverzni italijanski politik, ki je bil dve desetletji v vrhu italijanske politike kljub spolnim škandalom in sodnim postopkom, ki so omadeževali njegovo podobo. 

Poročen je bil dvakrat. Med leti 1965 in 1985 s Carlo Elviro Dall'Oglio, s katero sta se zaljubila na prvi pogled. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, Maria Elvira in Pier Silivo. Nato sta se domnevno zaradi njegove nezvestobe ločila. 

Zajem zaslona
S prvo ženo Carlo Elviro je bil dvajset let.
Leta 1990 se je poročil z igralko Veronico Lario, s katero imata tri otroke: Luigija, Barbaro in Eleonoro. Par se je formalno ločil februarja 2014. Zanimivo je, do kako visoke preživnine je bila upravičena Veronica; ta je sprva znašala 3,5 milijona mesečno, kasneje pa 1,4 milijona evrov.

Zajem zaslona
Veronica Lario je bila njegova druga žena, s katero imata tri otroke.
Po tem je imel še nekaj romantičnih zvez, najpogosteje s precej mlajšimi ženskami, ki so bile večinoma manekenke, igralke ali političarke. Nazadnje je živel s 53 let mlajšo Marto Fascino, nekdanjo manekenko in poslanko njegove stranke Naprej Italija.

Instagram
Marta Fascina je z Berlusconijem od leta 2020. Od njega je mlajša 53 let.