Izpad elektrike v Ljubljani

FOTO: Voznik zapeljal na travnik in trčil v tranformatorsko postajo! Avto je zagorel

G.G.
16. 5. 2023, 18.26
Posodobljeno: 16. 5. 2023, 20.43
Deli članek:

V popoldanskih urah so v delih Ljubljane ostali brez električne energije, ker je voznik osebnega avtomobila trčil v razdelilno transformatorsko postajo na Žalah.

Bobo
Goreč avto pri električni razdelilni postaji Žale v Ljubljani.

Po podatkih na spletni strani Elektra Ljubljana je okoli 18. ure ostalo brez elektrike okoli več kot 20.000 gospodinjstev v vzhodnem in severovzhodnem delu Ljubljane. Brez elektrike so ostali deli Jarš, Fužin, Bežigrada, Savskega in Štepanjskega naselja in Zelene Jame. Do 18. ure je večina že lahko mirno spremljala televizijske programe, peščica pa je morala počakati še dobro uro in pol. Kaj se je zgodilo?

Stanovalci v bližini Žal so okoli 18. ure slišali močan pok, nato pa opazili sivo-črn dim. Kaj je gorelo? Fotografinja agencije Bobo je pri transformatorski postaji Žale ujela goreč avto, ki so ga gasilci že pogasili. S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je vozilo trčilo v transformatorsko postajo.

Svet24
Gasilci so pogasili avto. Očitno je zaradi požara prišlo do izpada elektrike na tem delu Ljubljane.

Zdravstvene težave?

Priče dogodka so povedale, da je voznik manjšega avtomobila že v krožišču kazal nezanesljivo vožnjo, nato pa se je vozniku najbrž poslabšalo zdravstveno stanje, verjetno je nehote pritisnil na plin, zapeljal na travnik, čez robnik in z veliko hitrostjo prebil ograjo transformatorske postaje. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v klinični center.

Nekaj po 19.30 je policija potrdila, da je voznik na Pokopališki zapeljal čez krožišče Žale in nato po travi do transformatorske postaje. Voznik je uspel avto sam zapustiti, reševalci so mu nudili pomoč in ga nato odpelali na urgenco, kjer po ostaja na zdravljenju. Vzrok in okoliščine tega nenavadnega dogodka še niso v celoti pojasnjenje, policija dopušča možnost, da je pri vozniku prišlo do nenadnega poslabšanja zdravstvenga stanja.

A.Š.
Voznik trčil v razdelilno transformatorsko postajo na Žalah.

Pozor, semaforji ne delujejo

Na širšem območju Most, predvsem Zaloški cesti zaradi požara in izpada električne energije ne delujejo semaforji.  Policija vse udeležence v prometu poziva, naj bodo pri vožnji skozi križišča previdni in naj prilagodijo hitrost vožnje, enako velja za
pešce, ki naj to upoštevajo pri prečkanju vozišč.

A.Š.
Voznik trčil v razdelilno transformatorsko postajo na Žalah.

Svet24
Gasilci na kraju požara.

Elektro Ljubljana
Rdeče točke predstavljajo gospodinjstva, ki so bila ob 18.15 brez elektrike.