Ritual?

Po gladini ribnika je plaval zaboj, v njem pa je bilo truplo

R.T.
16. 5. 2023, 16.35
Posodobljeno: 16. 5. 2023, 16.38
Deli članek:

Uslužbenec komunalnega podjetja je v ponedeljek med brkljanjem ob bregu ribnika v Trumau na obrobju Dunaja zagledal zaboj, ki je plul po gladini mlake.

Freiwillige Feuerwehr Trumau
Gasilci so zaboj potegnili iz ribnika.

Ker je sam ni mogel doseči, je poklical gasilce. Ti so se hitro odzvali in eden od njih je primerno oblečen in zavarovan z varovalnim pasom zakoral v ribnik. Prijel je zaboj in ga odnesel na kopno. Odprli so ga previdno, s hidravlično dvigalko, saj niso vedeli, kaj je v zaboju, poroča Krone Zeitung.

»Kar smo zagledali, ni bilo lepo,« je povedal eden od lokalnih gasilcev. V aluminajstem zabojniku je ležala mrtva mačka, ki je bila ovita v aluminajsto folijo, plastično vrečo in nekako zamotana še v karton.

V igri je bilo truplo in gasilci so primer predali policistom, ki so ugotovili, da ne gre za primer mučenja živali. Na truplu ni bilo znakov nasilne smrti, nobenih prask v notranjosti zaboja, kar nakazuje, da je bila mačka najverjetneje že mrtva preden jo je nekdo dal v zaboj. Če kaj, gre za neke vrste »obredni pokop«, so sklenili policisti in primer zaključili, saj mačka ni bila čipirana.