Zajc in Lanišek

V Planici dvojna slovenska zmaga

M. T. V.
2. 4. 2023, 11.50
Posodobljeno: 2. 4. 2023, 12.09
Deli članek:

Na finalu svetovnega pokala v Planici je zmagal Timi Zajc, drugo mesto je osvojil Anže Lanišek, tretje pa si je priskakal Avstrijec Stefan Kraft. Na četrtem mestu je znova Slovenec, in sicer Domen Prevc, enako na šestem - Žiga Jelar.

Martin Metelko
Timi Zajc

Neverjeten zaključek svetovnega pokala v skokih! Slovenski orli so zasedli vrh lestvice in odnesli dve medalji: Timi Zajc je osvojil zlato, Anže Lanišek srebro, na odličnem četrtem mestu je pristal Domen Prevc, na šestem pa Žiga Jelar.

Svetovni prvak Zajc je po posvetu s trenerjem Robertom Hrgoto skočil z dveh naletnih mest nižje, z dolžino 234 metrov si je tako zagotovil zmago. Lanišek je tako kljub najdaljšemu skoku dneva (242 metrov) ostal na drugem mestu za le pičlih deset točk zaostanka.

Avstrijec Stefan Kraft je osvojil tretje mesto, s tem pa tudi mali kristalni globus v poletih. Mimogrede: veliki kristalni globus je domov odnesel Norvežan Halvor Egner Granerud.

Domnu Prevcu se drugi skok ni povsem posrečil in tako je zaostal za Kraftom (za zgolj 4,1 točke) ter pristal na četrtem mestu. Žiga Jelar se je veselil šestega mesta, Lovro Kos pa je končal kot dvajseti.