Tragedija

V prometni nesreči v avtomobilih zgorelo sedem ljudi

M. T. V.
2. 4. 2023, 09.21
Posodobljeno: 2. 4. 2023, 10.19
Deli članek:

V Nemčiji so včeraj zvečer trčila tri vozila, sedem oseb je umrlo, tri so poškodovane, ena od teh je v smrtni nevarnosti.

Twitter
Dva avtomobila sta popolnoma zgorela.

Tragedija na nemški obvoznici v bližini mesta Bad Langensalza: včeraj zvečer je prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri vozila. Po prvih ugotovitvah naj bi eno od vozil z vso silo trčilo najprej v prvi nasproti vozeči avtomobil, nato pa še v drugega. Dve vozili je odbilo v varnostno ograjo, zagoreli sta, v njih je umrlo vseh šest potnikov, njihova zoglenela trupla so lahko izvlekli šele, ko so pogasili vozili. Tretje vozilo je zveriženo ostalo na cesti, v njem je umrla ena oseba. Tri osebe naj bi bile hudo poškodovane, ena od njih je v življenjski nevarnosti. 

Zakaj je in kako natančno je do nesreče prišlo, preiskovalci še ugotavljajo, zagotovo pa je moralo vsaj eno vozilo voziti s precej preveliko hitrostjo, saj je bilo trčenje silovito. 

Prav tako še ni razkrita identiteta mrtvih, po poročanju nemških časopisov naj bi bile med njimi tudi zelo mlade osebe.

Predsednik nemške zvezne dežele Turingije Bodo Ramelow je na Twitterju napisal: »Toliko življenj je ugasnilo v samo nekaj sekundah. Moje iskreno sožalje sorodnikom.«

Prav tako je sožalje izrekel notranji minister Georg Maier ter se zahvalil vsem gasilcem, reševalcem in ostalim, ki so sodelovali pri reševanju in dodal, da se zaveda, da so vsi globoko pretreseni in da jih bodo te grozljive podobe spremljale še dolgo časa.