Neslana šala

Podjetje TKK o obveznem tečaju srbohrvaščine: »Šlo je za prvoaprilsko šalo dveh zaposlenih.«

M. T. V.
31. 3. 2023, 12.11
Posodobljeno: 31. 3. 2023, 12.17
Deli članek:

Po družbenih omrežjih in v medijih je zaokrožil dopis, da bodo v podjetju TKK začeli izvajati obvezne tečaje srbohrvaščine. Da gre za lažni dopis, so v podjetju potrdili že včeraj, danes pa so povedali, da je šlo za »prvoaprilska šala dveh zaposlenih, ki dejanje obžalujeta«.

Twitter
Delo nekega "šaljivca", ki pa je že povzročilo škodo podjetju.

Že včeraj smo poročali o lažnem dopisu v podjetju TKK (Dopis o tečaju srbohrvaščine za slovenske delavce ni pristen! "Gre za neslano šalo"), vodstvo podjetja pa je danes podalo še dodatne informacije.

»Dva sodelavca v podjetju TKK, ki ju ne želimo izpostavljati, sta v šali na oglasno desko pripela obvestilo, da bo podjetje, zaradi lažjega sporazumevanja med sodelavci, organiziralo obvezne tečaje 'srbohrvaščine'«, pojasnjuje Marko Štrukelj, vodja produktnega vodenja in marketinga. »Šlo je za prvoaprilsko šalo, sodelavca sta se za dejanje že opravičila, vodstvo pa nastalo situacijo obžaluje. O tovrstnih tečajih nismo nikoli razmišljali,« dodaja.

»Predstavniki sindikata in vodstvo podjetja smo se s sodelavcema pogovorili, izrazila pa sta veliko obžalovanje za nastalo situacijo. Šlo je za šalo, njun namen ni bil, da bi lažen dopis zaokrožil po družbenih omrežjih in medijih,« pojasnjuje vodja sindikata zaposlenih, Ljubo Rot.

Podjetje TKK, od leta 2013 del belgijske Družbe Soudal, je eno izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev poliuretanske pene, ki zaposluje 290 ljudi. »Večina naših sodelavcev prihaja iz našega lokalnega okolja. Nekaj zaposlenih – okoli 11 odstotkov – pa je tujih delavcev. Tem sodelavcem omogočamo možnost udeležbe brezplačnih tečajev slovenščine za tujce, saj jim želimo čimbolj olajšati prilagajanje na novo življenjsko in delovno okolje. Nekatere izmed njih je navedena šala prizadela, sodelavca in tudi vodstvo smo se jim tudi že opravičili, prav tako sodelavki, katere ime je bilo objavljeno v lažnem dopisu,« še dodaja Štrukelj.