Ni bilo rešilca

Policija preiskuje smrt 74-letnika, ki je umrl pred ZD Velenje

M. T. V.
31. 3. 2023, 10.57
Posodobljeno: 31. 3. 2023, 12.22
Deli članek:

Policija preiskuje »morebitno kaznivo dejanje« v primeru moškega s hudimi bolečinami, ki se je v Velenju moral do dežurnega zdravnika peljal sam, saj ni bilo rešilca. Do zdravstvenega doma ni uspel priti, umrl je med vožnjo tja.

Sašo Švigelj/M24.si
Policija bo preiskala primer smrti 74-letnika.

Včeraj smo poročali o tragediji v Velenju, v kateri je umrl 74-letni moški. Ta je s torka na sredo zaradi hudih bolečin ponoči dvakrat klical dežurno službo Zdravstvenega doma Velenje, obakrat se je moral na urgenco peljati sam, ker da na voljo ni nobenega reševalnega vozila. A drugič do njih ni uspel priti, umrl je v avtu v bližini ZD Velenje, z vsemi štirimi prižganimi smerokazi.

Ker ni bilo rešilca, se je do dežurnega zdravnika peljal sam in med vožnjo umrl

PU Celje so sedaj sporočili, da je bilo ugotovljeno, da smrt 74-letnika ni bila posledica prometne nesreče in da so »glede na včerajšnje objave v medijih o okoliščinah, ki naj bi privedle do omenjenega dogodka, začeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin v smeri obstoja suma morebitnega kaznivega dejanja«.

Po njihovem poročilu naj bi voznik v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma prižgal vse štiri smerokaze in ker ni več obvladoval vozila zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo. Od kovinske ograje ga je odbilo v levo čez oba prometna pasova, kjer je zapeljal čez robnik in z vozilom obstal na živi meji, ki ločuje smerni vozišči. Očividec dogodka je o dogajanju obvestil reševalce, ki so 74-letniku na kraju skušali pomagati, vendar je bilo prepozno.