Še zadnjič

Alenka, ki odhaja umret v Švico, je k sebi povabila zelo znano Slovenko

E. J.
1. 3. 2023, 13.35
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 13.50
Deli članek:

Alenka Čurin Janžekovič, ki je pred kratkim napovedala, da ji bodo marca pomagali umreti, svoje zadnje dneve preživlja na svoj način - tokrat je dan preživela z znano voditeljico Mišo Molk in njeno hčerko Ulo Furlan.

Sašo Švigelj
Alenka Čurin Janžekovič preživlja svoje zadnje dni, preden se bo odpravila na svojo zadnjo pot v Švico.

Pisali smo že o upokojeni ravnateljici in učiteljici Alenki Čurin Janžekovič, ki ji je bila že v otroštvu diagnosticirana neozdravljiva bolezen – Morquio sindrom – polisaharoza IV. Ta ji že celo življenje najeda sklepe, kosti in hrustanec, ki razpadajo, zaradi česar trpi za groznimi bolečinami. Prestala je že mnoge operacije in pretrpela hude bolečine, zato kmalu namerava oditi v Švico umret, odločila se je za evtanazijo. Spremljal jo bo njen mož Marijan.

Pred tem pa preživlja čas s tistimi, s katerimi želi in med temi je televizijski obraz, voditeljica Miša Molk in njena hči Ula Furlan. Alenka ju je povabila k sebi in skupaj so preživeli dan, sicer pa je Miša povedala, da se poznajo že nekaj let in da njen obisk ni bil novinarske narave. "V čudovitem domovanju sredi narave, kjer so zvončki pobelili zemljo, so vrele besede, se množili objemi in je smeh polnil hišo. Marjan je skuhal dobro gobovo juho in spekel odlično, meni povsem neznano pogačo," je zapisala Miša, na katero je vtis naredila tudi Alenkina zajetna knjižnica, kjer je Miši in hčerki rekla, da lahko vzameta knjigo, ki bi jo radi prebrali. Nato so se poslovili - verjetno zadnjič - in si zaželeli srečno pot.