Zlata medalja

Tekačica Anita Horvat v Nemčiji na najvišji stopnički

M. T. V./STA
27. 1. 2023, 21.13
Posodobljeno: 27. 1. 2023, 22.07
Deli članek:

V teku na 800 metrov si je pritekla prvo mesto in osebni rekord.

Profimedia
Anita Horvat

Anita Horvat (Velenje) je na prvem atletskem dvoranskem mitingu zlate svetovne serije v nemškem Karlsruheju v teku na 800 metrov zmagala. S časom dveh minut in 44 stotink je dosegla izid sezone na svetu in osebni rekord.

"S trenerjem Tevžem Korentom sva bila dogovorjena, da najdem čim boljšo pozicijo med tekom. To sem naredila, tekla na tretjem mestu do predzadnjega kroga. Potem pa dodajala in finiširala do konca, je bilo kar presenečenje v cilju. Nisem pričakovala, da bom tekla tako hitro, pravzaprav se s časom niti nisem ukvarjala. Bolj je bila tokrat pomembna taktika in položaj med tekom. Želela pa sem si zmago," je povedala Anita Horvat.

Druga na 800 metrih je bila Freweyni Hailu iz Etiopije (2:00,46), srebrna lani na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Beogradu, tretja pa Švicarka Lore Hoffmann (2:01,40). Slednja je bila četrta lani na evropskem prvenstvu v Münchnu.

Anita ima na programu še dva zlata mitinga svetovne serije, naslednji bo v poljskem Torunu 8. februarja. Slovenska rekorderka na 400 m, ki pa v zadnjem obdobju teče na še enkrat daljši razdalji, je prepričana, da lahko doseže še boljši čas, saj, kot je povedala, današnji nastop ni bil popoln in ima še precej rezerve.