Neposredna podpora Tatjani Bobnar

Marta Kos zapušča stranko Gibanje Svoboda

R.T.
12. 12. 2022, 11.32
Posodobljeno: 12. 12. 2022, 15.12
Deli članek:

Najprej je odstopila od predsedniške kandidature, zdaj zapušča še stranko Gibanje Svoboda.

Bobo
Marta Kos je že drugič izstopila iz "projektov" Roberta Goloba.

Ob izstopu je diplomatka zapisala: 

Marta Kos je konec avgusta odstopila od kandidature za mesto predsednice države. "Sporočam, da zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov odstopam od volilne tekme za predsednico Republike Slovenije," je zapisala v pismu.

"To ni več moja stranka. Odločila sem se, da izstopim iz Gibanja Svoboda. O tem koraku sem premišljevala že nekaj časa in odločitev sem sprejela po tehtnem razmisleku.

Ponosna sem, da je Gibanju Svoboda pred parlamentarnimi volitvami uspelo zbrati predstavnike tistih naprednih sil, ki so po dveh težkih letih nazadnjaštva vrnile ljudem dostojanstvo in upanje v prihodnost. 

Skupaj smo se odločili, da delamo tisto, kar je najboljše za našo Slovenijo, v dobro vseh državljank in državljanov. V stranko smo se vključevali ljudje z različnih koncev, z različnimi prepričanji in idejami. Ta različnost je bila naša prednost. Ni bilo enoumja, krepili smo kulturo dialoga, se znali poslušati in tako odločati.

Razmere, ki so povzročile okoliščine, zaradi katerih sem odstopila od kandidature za predsednico države, zaradi česar sem pozneje odstopila tudi kot podpredsednica stranke, se niso spremenile. Nasprotno, ostajajo enake in se zaostrujejo.

»Gre za osebno odločitev Marte Kos, zato je v stranki dodatno ne bomo komentirali. Članstvo v stranki je prostovoljno in veseli nas, da se Gibanju Svoboda zaradi naših dosedanjih dosežkov, izpolnjevanja predvolilnih obljub in zavezanosti našim vrednotam vsak dan pridružujejo novi člani,« pravijo v Gibanju Svoboda.

Na to kaže tudi trenutni konflikt glede Tatjane Bobnar in njen odstop z mesta ministrice za notranje zadeve.

Vedno sem zastopala demokratična načela, strokovnost, vrednote nekoruptivnosti, enakopravnosti in človekovih pravic. Enako lahko trdim za Tatjano Bobnar. Vse njeno delovanje je bilo vedno zavezano tem načelom.

Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar.

In hkrati svarilo, da prihodnost spoštovanja demokratičnih standardov ne sme biti odvisna od nekaj posameznikov, temveč od kulture dialoga, ki temelji na vrednotah.

Predvsem tistih, ki smo si jih v Gibanju Svoboda izbrali za najpomembnejše: spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje."