Združili moči

Vau, več kot 60 tisoč evrov za bolnega Urbana iz Ljubljane

P.K.
22. 11. 2022, 08.02
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 08.07
Deli članek:

Radio Aktual, športni dnevnik Ekipa SN in hokejski klub Slovenske železnice Olimpija so zaključili skupno akcijo, dobrodelno dražbo dresa s podpisi igralcev hokejskega kluba SŽ Olimpija, in poglejte kako fantastičen je njen razplet.

Radio Aktual
Aktualovca Žana Vidmar in Klemen Bunderla, novinar EkipeSN Andrej Miljković in hokejista Olimpije Žiga Pance in Carl Neill z dresom Olimpije za malega Urbana.

Dražba se je pričela prejšnji ponedeljek in zaključil včeraj. Končna cena dresa je bila 1350 evrov, in ta denar bodo dodali na kupček, ki se je nabral na dobrodelni hokejski tekmi ekipe SŽ Olimpija proti avstrijskemu Vorlarlbergu, kjer je Olimpija zmagala, ves izkupiček od vstopnic za tekmo, pa tudi prostovoljni prispevki igralcev in sponzorjev, pa je znašal 60.000 evrov.

Vsa sredstva bodo šla na račun dobrodelnega društva Palčica Pomagalčica, ki skrbno bdi nad zbranim denarjem, ki je namenjen zdravljenju triletnega Urbana, ki ima hudo genetsko bolezen.

Dobrosrčneži

Aktualovci sicer še ne mislijo odnehati. Sodelovali bodo tudi v prihodnjih akcijah, vse, samo da Urban pride do zdravljenja. Enako bosta storila športni dnevnik Ekipa SN in hokejisti Olimpije, ki so izpostavili, da imajo na tekmah, ki imajo dober namen, še več motivacije za dobro igro in za zmago in da so pripravljeni pomagati kadarkoli.