Kako je danes?

FOTO: Se spomnite primorskega dečka Krisa, ki smo mu Slovenci kupili zdravilo?

P.K.
22. 11. 2022, 06.35
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 08.26
Deli članek:

Leta 2019 se je to dejanje v zgodovino naroda zapisalo z zlatimi črkami, kajti dobri ljudje so mladi družini z Obale spremenili življenje.

Facebook
Njegov mamica je sporočila, da je z dečkom vse v redu.

Njihov najmlajši član Kris Zudich ima namreč spinalno mišično atrofijo, za katero je potreboval zdravilo, a je to stalo dva milijona evrov. Starša Ana in Matteo sta nista vedela,  kje bosta dobila toliko denarja. A dogajanje je, ko je zanje slišala učiteljica z Obale Larisa Štoka, zavilo v povsem novo smer.

To je sporočila družina

S svojim dobrodelnim društvom Palčica Pomagalčica je pomagala zbrati točno toliko denarja. Prav te dni minevajo tri leta, odkar je Kris prejel gensko zdravilo. Da bi povedala, kako gre dečku, se je na socialnih omrežjih oglasila njegova mama Ana in v fantkovem imenu sporočila: "Kar nekaj časa se vam nisem oglasil, vendar ne mi zameriti, saj poskušam nadoknaditi vse izgubljene dneve v vrtcu in kar se da uživati v družbi vrstnikov. Še vedno obiskujem terapije. Z napredkom, radovednostjo, zgovornostjo in vragolijami razveseljujem vse okoli sebe, še najbolj pa družino, ki mi vedno stoji ob strani. Vsem pošiljam močen objem, predvsem pa mojim prijateljem, ki se kot jaz iz dneva v dan trudimo in premagujemo ovire," so dobre novice. Srečno še naprej, nasmejani fantek!