Spet v nasprotno smer

Policija hitela za žensko, ki je na avtocesti vozila v napačno smer

P.K.
22. 11. 2022, 07.45
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 07.49
Deli članek:

V nedeljo okoli 23. ure so Policijsko upravo Novo mesto obvestili o nevarni vožnji na avtocesti. To je še ena iz niza voženj v napačno smer, ki jih v zadnjem času ni prav malo.

Dreamstime
Simbolična slika.

Policistom so sporočili, da se med Drnovim in Smednikom v smeri proti Ljubljani voznik osebnega avtomobila vozi v napačni smeri. Obvestilo je Operativno-komunikacijski center nemudoma predal lokalni policiji, ki je odhitela tja. Vozilo so na srečo izsledili in ustavili.

Potem še trk

Ugotovili so, da je 47-letna voznica peljala iz Obrežja proti Ljubljani. Na odseku avtoceste v Dobruški vasi, kjer se izvajajo dela, je avtomobil obrnila in nadaljevala vožnjo proti Obrežju. Na območju Smednika je nato vozilo ponovno obrnila in nato v smeri Ljubljane vozila v nasprotni smeri. "Pri tem je v Dobruški vasi na odseku, kjer se izvajajo dela, trčila v varovalno ograjo in kljub temu nadaljevala vožnjo v smeri Ljubljane," so sporočili s PU Novo mesto. Okoliščine še preiskujejo, a je že jasno, da bodo zoper kršiteljico na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali.