od najmanj 21 do največ 123 evrov

Država danes s prvim nakazilom draginjskega dodatka za otroke

E.J./STA
14. 11. 2022, 06.49
Posodobljeno: 14. 11. 2022, 07.03
Deli članek:

Država bo danes prvič izplačala draginjski dodatek za otroke. Nakazala ga bo družinam z otroki, upravičenim do otroškega dodatka, in sicer v višini dodatka, ki ga dobijo za prvega otroka, od najmanj 21 do največ 123 evrov. Do draginjskega dodatka so upravičene tudi rejniške družine za otroke do 18 leta. Sledili bosta še dve izplačili.

profimedia
otroški dodatek

Družina mora upravičenost do draginjskega dodatka za otroke izkazovati z veljavno odločbo za otroški dodatek za oktober, november in december 2022. Dodatek bo prejela za vse otroke, za katere je upravičena do otroškega dodatka.

Otroški dodatek za prvega otroka je odvisen od dohodkovnega razreda in se giblje od 21 do 123 evrov. Če je torej družina umeščena v prvi dohodkovni razred in ima tri otroke, bo prejela draginjski dodatek v višini 368,37 evra, torej trikrat po 122,79 evra, so primer nedavno predstavili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Izplačilo je avtomatično

Višino draginjskega si je mogoče izračunati na spletnem mestu gov.si oz. na povezavi TUKAJ.

Izplačilo bo avtomatično, kar pomeni, da vloge ni bilo treba oddati. Draginjski dodatek se tudi ne bo upošteval pri pravicah iz javnih sredstev, dohodnini in ne bo predmet izvršb. Vlada je draginjski dodatek za otroke sprejela z namenom, da bi v času draginje pomagala družinam.