čestitke in ...

Prvi odzivi na rezultate predsedniških volitev

R.T.
14. 11. 2022, 06.40
Posodobljeno: 14. 11. 2022, 08.47
Deli članek:

Predsednik vlade Robert Golob je dejal, da je izvolitev Pirc Musarjeve dokaz, da državljani želijo spoštovanje temeljnih prvin demokracije.

STA
Urška Klakočar Zupančič in Nataša Pirc Musar.

Slovenija je dobila prvo predsednico republike v zgodovini. Nataša Pirc Musar je v današnjem drugem krogu predsedniških volitev po neuradnih izidih po večini vseh preštetih premagala protikandidata Anžeta Logarja.

Novi predsednici so že čestitalo predsednik vlade Robert Golob, odhajajoči predsednik republike Borut Pahor in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Čestitali so ji tudi iz vrst pravosodja. Novoizvoljeni predsednici republike Nataši Pirc Musar so na Twitterju čestitali tudi pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan in Slovensko sodniško društvo. V slednjem si obetajo skupno prizadevanje za neodvisnost sodstva. Ministrica pa ji je zaželela, naj jo vodijo srčnost, modrost in preudarnost v dobro vseh državljank in državljanov. Ministrica je spomnila, da je Slovenija dobila prvo predsednico republike, Pirc Musarjevi pa čestitala "ob zgodovinski zmagi". Slovensko sodniško društvo pa je ob čestitki izrazilo prepričanje, da bo prizadevanje za neodvisnost sodstva skupno ter da bodo skupaj krepili vladavino prava, razvoj demokracije in varstvo človekovih pravic.

Številni slovenski politiki so se na zmago Pirc Musarjeve odzvali na družabnih omrežjih. Nekateri njeno zmago pozdravljajo, spet drugi malo manj.