spravljivi ton

Prve besede nove predsednice Nataše Pirc Musar: Anžeta Logarja začutila kot prijatelja

J.P.
13. 11. 2022, 21.19
Posodobljeno: 13. 11. 2022, 21.26
Deli članek:

V predsedniško palačo bo vstopila s ponosom, z delom bodo začeli nemudoma.

STA
Nataša Pirc Musar

Nova slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je uvodoma vsem zaželela lep večer in se zahvalila vsem, ki se udeležili volitev in oddali svoj glas. Čestitala je svojemu protikandidatu Anžetu Logarju in mu zaželela srečo na njegovi nadaljnji poti. V tem času ga je, kot je dejala, na nek način začutila kot prijatelja; temu je dodala, da sta dokazala, da se da spoštljivo komunicirati, zato upa, da bo "zadržal tako retoriko".

V nadaljevanju je dejala, da so ljudje povedali, kakšno Slovenijo si želijo. Dodala je, da bo s ponosom vstopila v predsedniško palačo in se potrudil, da bo predsednica vseh in da bo garala za "temeljne človekove pravice, ustavne pravice in demokracijo".

Povedala je še, da se bo zavzela, da se bodo poenotili glede temeljnih strateških točk.

Zahvalila se je tudi vsem tistim, ki so volili za Anžeta Logarja. Ob tem pa dejala, da je Slovenija "čudovit mozaik različnosti".

Na koncu se je zahvalila vsem, ki so delali v njenem volilnem štabu – da so verjeli vanjo in jo podpirali na tej poti. Zahvalila se je tudi svoji ožji družini – kot je dejala, se brez podpore moža Aleša in sina Aleksa niti ne bi odločila kandidirati.

Delati bodo začeli že v ponedeljek, je dejala za konec.