pred razglasitvijo

FOTO: Vzdušje v obeh štabih bi težko bilo bolj različno

R.T./STA
13. 11. 2022, 19.43
Posodobljeno: 13. 11. 2022, 20.57
Deli članek:

Kandidata za predsednika republike sta se po zaprtju volišč zatekla v svoja štaba.

Novice Svet24
Veselo vzdušje v štabu Nataše Pirc Musar

V drugem krogu predsedniških volitev sta se pomerila Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Ko so volišča zaprla svoja vrata, sta svoje vrste strnila v tako imenovanih volilnih štabih: on v lokalu v središču Ljubljane, ona v Ruski dači v ljubljanskih Gameljnah.

Bobo
Izjava Anžeta Logarja

Logar in njegova ožja ekipa so v štabu z verigo ločeni od kamer in novinarjev, predsedniški kandidat se je pred novinarji pomudil samo za prvo izjavo, v kateri je kampanjo ocenil kot naporno, a vsebinsko. "To je bila kampanja za," je Logar izpostavil v prvi izjavi za medije tik po zaprtju volišč. 

Bobo
Izjava Anžeta Logarja

Tudi po oceni Logarjeve podpornice in njegove poslanske kolegice iz SDS Eve Irgl je Logar peljal "izjemno lepo kampanjo", v kateri ni napadal nikogar, ampak se je ukvarjal s tem, kaj lahko on ponudi državljanom. "Vsekakor je gradil pot povezovanja in sodelovanja, kar je tudi ključni moment, za katerega menim, da bo tudi prihodnost v politiki in tudi v naši državi," je dejala v izjavi za medije.

Precej bolj bučno pa je vzdušje pri Pirc Musarjevi, zmagovalki predsedniških volitev, saj kjer je zbranih več kot 150 gostov. Izide današnjega glasovanja so pričakali ob obloženih mizah in živi glasbi, za katero skrbijo New Swing Quartet in Duo harmonik.

Bobo
Nataša Pirc Musar

V štabu so se zbrali družinski člani, prijatelji in drugi podporniki Pirc Musarjeve. Med njimi je opaziti tudi nekaj poslancev Gibanja svoboda, ki je pred volitvami v drugem krogu podprlo kandidatko, po pričakovanjih naj bi se jim pridružila tudi predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Predsednica DZ od najverjetnejše bodoče predsednice republike pričakuje tvorno sodelovanje s poslanskimi skupinami.Spomnila je na izjavo Pirc Musarjeve, da bi se rada srečala tudi s predsedniki vseh parlamentarnih strank. "Verjamem, da se bo trudila za nek konsenz, verjamem pa tudi, da bo, če bo treba tudi ostro, opozarjala, če bo oblast skrenila s tiste poti, na kakršni mora biti demokratična, moderna ustavna država," je dejala.

Tam je tudi prvopodpisana pod kandidaturo Nataše Pirc Musar Biserka Marolt Meden.

Bobo
Nataša Pirc Musar obkrožena s svojimi podporniki

Prav tako so v štabu predstavniki Piratske stranke. Pirc Musarjevo so sicer že pred prvim krogom podprli tudi v Stranki mladih - Zeleni Evrope, pred drugim krogom pa tudi SD. Je pa v štabu tudi nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar.

Bobo
Nataša Pirc Musar z možem Alešem Musarjem in sinom Maksom Musarjem

V prvi izjavi za medije se je Pirc Musarjeva zahvalila volivkam in volivcem, ki so odšli na volišča in oddali glas zanjo. "Prepričana sem, da so prepoznali vrednote, ki jih zagovarjam, tisto, v kar verjamem, in kar si sami želijo. Po terenu so mi govorili, da si želijo neodvisne in nestrankarske kandidatke, teh strankarskih prepirov imajo vsi dovolj," je dejala.

Novice Svet24
Veselo vzdušje v štabu Nataše Pirc Musar

Bobo
Nataša Pirc Musar s sestro Tanjo Pirc