Incident pred štajersko šolo

Šokirana Mariborčanka: "Dva moška sta mojo hčerko vabila v svoj avto"

P.K.
10. 11. 2022, 18.27
Posodobljeno: 10. 11. 2022, 18.45
Deli članek:

Petra K. je na Facebooku sporočila pretresljivo izkušnjo, ki jo je doživela njena najstniška hči.

Dreamstime
Najstnico je dogodek pretresel.

"Če samo pomislim, kaj bi lahko bilo iz tega, mi tečejo solze. Pazite na svoje hčerke, vnukinje, nečakinje, sestrične, ker se pred našimi nosovi dogajajo stvari, ki smo jih bolj navajeni iz filmov," so bile njene uvodne besede.

Nadalje je pojasnila, kaj se je zgodilo. Njeno 16-letno hčer naj bi dva moška v belem avtu ljubljanskih registrskih označb, pred Lesarsko šolo Maribor v Mariboru, kjer se je ob 14. uri dobila s prijatelji, na vsak način s pretvezo skušala zvabiti v avto. "To sta počela z zelo ukazovalnim tonom in vsaj petkrat ponovila naj gre z njima in jima pokaže pot. In to v času, ko ima že vsak telefon in na njem navigacijo," je povzela dogajanje in dodala, da so na srečo doma govorili o podobnih situacijah in kako v njih reagirati, zato je dekle znalo ravnati samozaščitno.

Javlja se, da opozori

Mama najstnice je sporočila, da sta dogodek prijavili policiji: "Policaj, ki naju je obravnaval, je bil res zelo korekten, prijazen in ji je lepo razložil, kaj se po navadi zgodi s puncami, kje lahko pristanejo," je dejala in zaključila, da če so to že morali doživeti, bodo iz tega poskusili 'iztisniti' kaj dobrega, kot je, da z osveščanjem, da se to dogaja, opozorijo druge starše in mlade, naj bodo previdni. Predvsem naj mame in očetje svoje otroke pripravijo na tako situacijo, da se bodo znali primerno odzvati. Pri policiji preverjamo podrobnosti.

Facebook
Mamino pismo.