Poletje - jesen

Tatinski duet je kradel s posebej prirejeno vrečko

G.G.
10. 11. 2022, 14.09
Posodobljeno: 10. 11. 2022, 14.11
Deli članek:

Državljana BiH sta se na nezakonit način založila s poletno-jesensko kolekcijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Velenjski policisti so ustavili tatinske operacije 47-letnega moškega in 42-letne ženske. Ko so sešteli vse njune posle, se je nabralo za 9.500 evrov nakradene »robe«.

Kot kaže, sta začela junija. V Ljubljani sta iz trgovine odnesla več kopalk, ovrednotili so jih na nekaj manj kot 600 evrov. Avgusta sta se sprehodila po Velenju in iz ene od drogerij ukradla za 4.000 evrov kozmetičnih izdelkov.

Sledila sta pohoda po Sežani in Novi Gorici. Tam sta si prilastila za okoli 2.800 evrov kozmetičnih izdelkov. Zavila sta še v prestolnico in oči vrgla na oblačila višjega cenovnega razreda – ocenili so jih na 1.500 evrov. Za zaključek kar hladnega septembra pa sta »vzela« še dve ženski jakni, vredni dobrih 600 evrov.

Zanimiv je bilo njun delovni pripomoček. Pomagala sta si s posebej prirejeno vrečko, ki je preprečila, da se sproži alarm. Ob tem sta bila še toliko prebrisana, da sta na druge načine zamotila trgovce.

To pa jima zdaj ne pomaga več. Preiskovalna sodnica je obema odredila pripor. S Policijske uprave Celje so dodali, da jima grozi do osem let zaporne kazni. Predlagali pa so tudi, da se ju izžene iz Slovenije.