Začelo se bo popoldne

ARSO opozarja, da bodo danes nevihte z močnejšimi nalivi

P.K.
22. 10. 2022, 11.24
Posodobljeno: 22. 10. 2022, 11.28
Deli članek:

Nad našimi kraji je tudi ponoči vztrajal jugozahodnik, zato smo se prebudili v zelo toplo jutro. Temperature so bile tako dopoldne od 15 do 19 stopinj Celzija, hladneje je bilo v višjih legah in na severu Slovenije. Popoldne pa bo vreme slabo, lahko tudi burno.

Dreamstime
Novo poslabšanje bo v torek.

Agencija RS za okolje sporoča, da bo današnji dan v znamenju prehoda hladne fronte, ki nas bo od severa dosegla popoldne in v nekaj urah prešla Slovenijo. "Pričakujemo, da se bodo pojavljale tudi nevihte z močnejšimi nalivi," so povedali.

Glavno dogajanje bo zgoščeno v le šestih urah. Že v prvem delu noči na nedeljo bodo padavine večinoma ponehale, pojavljale se bodo le na jugu Slovenije. Skupno bo najverjetneje padlo od 20 do 50 mm, še enkrat toliko na severozahodu, kjer je pričelo deževati že včeraj zvečer. Ob nalivih lahko nastopijo težave z meteornimi vodami. Precej vode bo tudi na cestah, odpadlo listje bo lahko zamašilo odtoke.

Pozor, veter

Pred prihodom fronte bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo, ki bo dosegal hitrosti tudi okoli 50 km/h, v višjih legah bodo hitrosti nad 70 km/h. Tudi ob prehodu fronte bo vetrovno, zapihal bo severnik, a bo le ta hitro oslabel. Nova fronta s padavinami nas bo dosegla v torek, a tudi ta ne bo prinesla izrazitejše ohladitve.