Ni za občutljive

VIDEO: Kljub temu, da je bila zapornica spuščena, je zapeljal na tire

P.K.
31. 8. 2022, 12.47
Posodobljeno: 31. 8. 2022, 13.08
Deli članek:

Vedno, ko prečkamo železniško progo, moramo spoštovati prometno signalizacijo. Ignoriranje denimo na pol spuščene zapornice, ali pa vožnja mimo nje, ko je ta že spuščena, je smrtno nevarno.

Facebook
Res neumno dejanje...

Slovenske železnice vnovič svarijo, da se ob prehodih, ki so označeni s prometnimi znaki, vedno ustavimo. Šele, ko smo prepričani, da lahko varno prečkamo progo, nadaljujemo vožnjo oziroma potjo čez tire. "Pri tem upoštevajte, da ima vlak vedno prednost pred cestnim vozilom ali pešcem in se ne zanašajte na to, da vas je strojevodja videl prečkati progo. Zavorna pot težkega vlaka je namreč lahko dolga tudi do en kilometer," izpostavljajo.

Dodajajo, da moramo vedno spoštovati vidne in zvočne signale ob cestnih prehodih. "Prečkanje proge je dovoljeno šele, ko se rdeče luči ob prehodu ugasnejo in zvočni signal utihne," opozarjajo.

Nadaljujejo, da je strogo prepovedano in predvsem nevarno tudi voziti ali hoditi mimo zapornic, ki se prav tedaj spuščajo, ali obvoziti polzapornice. "Avtomatske zapornice se spustijo oziroma dvignejo, ko vlak prevozi določeno točko na progi. Med spuščanjem zapornic in prihodom vlaka pa pogosto preteče manj časa, kot pričakujemo," so še posebej podčrtali. A ravno to je naredil, ta šofer.