Nasilni partner

Moril je pred leti, imel je prepoved približevanja, a je ostal na prostosti in umoril ženo

R.T.
31. 8. 2022, 12.36
Posodobljeno: 31. 8. 2022, 12.44
Deli članek:

Hrvaški mediji poročajo o novem primeru femicida. 54-letni moški je v Novski ubil 39-letno ženo, ki ga je pred slabimi tremi tedni prijavila policiji zaradi groženj.

mup.hr
Fotografija je simbolična.

Nekaj pred 8. uro je z nožem v roki vkorakal v butik, ki je bil v lasti njegove soproge, s katero v zadnjih mesecih nista živela skupaj. 39-letnico je najmanj 20 krat zabodel z nožem, tako da je umrla pred prihodom reševalcev. Po umoru je pobegnil, policisti so ga iskali, a preden bi ga prijeli, je storil samomor.

Spletni portal Index piše, da je žrtev pred dvajsetimi dnevi prijavila moža, ker ji je grozil. Policisti so ga zaslišali, podali zoper njega kazensko ovadbo, preiskovalni sodnik pa ga je spustil na svobodo. Odredilo so ukrep prepovedi približevanja, ki pa, kot se je pokazalo, ni bil učinkovit.

So imeli razlog, da ga spustijo, so menili, da ni nevaren? Prej nasprotno. Moški je imel nasilno preteklost. Leta 1994 se je na ulici sprl z nekim moškim, približno 20 let starejšim od njega, in ga ubil. Zaradi uboja je odsedel minimalno zaporno kazen za to kaznivo dejanje, slabih 30 let kasneje pa je spet moril. Tudi prebivalci Novske so vedeli, da je nasilen in da je zlorabljal že svojo prvo ženo.