Nova pošiljka v soboto?

Namočilo je, a ne dovolj, da bi presekalo sušo. Kje so pričakali največ padavin?

S.R.
26. 7. 2022, 15.04
Deli članek:

Današnja kratkotrajna, a še kako dobrodošla osvežitev, ni presegla s kakšnimi presežki. Suša vztraja, a se nova izdatnejša pošiljka padavin obeta v soboto.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Vremenska fronta, ki nas je od zahoda zajela v dopoldanskem času, se je že pomaknila proti vzhodu države, so pojasnili pri Agenciji RS za okolje (Arso). Glede na podatke merilnih postaj je ob nalivih najbolj namočilo skrajni jug oziroma jugozahod države, kjer je do 13. ure padlo od 10 pa do 30 litrov dežja na kvadratni meter. Drugod je padlo le nekaj litrov, "kar seveda ni dovolj za omilitev suše, ponekod na severu niso prejeli niti kaplje dežja," so pojasnili. 

Popoldne je sicer še možna kakšna manjša ploha, sicer pa nas bo spremljalo jasno vreme. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 23 do 30 stopinj Celzija. Jutri bo na Primorskem ob šibki burji precej jasno. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo na severu možne posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

Nove padavine v večjem delu Slovenije pričakujemo v soboto, še napovedujejo pri Arsu.

Arso
Modelska napoved za naslednjih 10 dni.