Občudovanja vredni

FOTO: "Kar ganjilivi prizori, na katere pa smo lahko vsi le ponosni ..."

J.V.
24. 7. 2022, 10.40
Posodobljeno: 24. 7. 2022, 16.17
Deli članek:

Zahvale gasilcem iz vse Slovenije, ki se borijo z ognjeno stihijo neslutenih dimenzij.

Ervin Čurlič
Zagotovo je gasilcem ob takšni podpori nekoliko lažje.

"Ljudje s Krasa, Mirna, Renč in vseh krajev na ogroženem območju so še kako hvaležni v prvi vrsti številnim gasilcem, velika večina jih prihaja iz prostovoljnih gasilskih društev, iz vse Slovenije, ki se te dni borijo z ognjeno stihijo neslutenih dimenziji," sporočajo iz štaba Civilne zaščite za Primrosko.

"Seveda so zahval deležni tudi pripadniki slovenske vojske in vseh drugih služb v sistemu zaščite in reševanja, ki so v teh dneh aktivni na Krasu."

Ervin Čurlič
Vsi občudujemo njihovo moč in pogum.

"Kar izjemni in nepozabni so vskodnevni prizori v središču Kostanjevice na Krasu. Te dni je, lahko bi rekli, kar središče države. Ob menjavah gasilskih in drugih enot, ko je zbrana praktično cela vas, ko ljudje ploskajo, ponujajo ohlajeno pijačo, sadje, skratka, kar ganjilivi prizori, na katere pa smo lahko vsi le ponosni."

Ervin Čurlič
Menjave ekip na terenu pričakuje celotna vas.

"In zagotovo je gasilcem, ob takšni podpori ljudi vsaj malce lažje. Predvsem pa ne smemo pozabiti domačih gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krasu, kajti zanje je vse skupaj še veliko težje. Branijo namreč svoje domove in družine."

Ervin Čurlič
Ljudje ploskajo, ponujajo ohlajeno pijačo, sadje ...