Drama na dirki po Franciji

VIDEO: Pogačar napadal, a nato padel, rumeni Danec pa ga je športno počakal!

S.R.
21. 7. 2022, 16.47
Posodobljeno: 21. 7. 2022, 19.26
Deli članek:

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar ima danes v Pirenejih še eno zadnjih priložnosti, da ujame Danca Jonasa Vingegaarda, ki rumene majice ne izpusti iz rok.

Profimedia
Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard

Današanja etapa, dolga 143,2 kilometra, vključuje tri zahtevne vzpone, vključno z zadnjim, 13,6 kilometre dolgim vzponom na Hautacam. Pogačar v zadnji pirenejski etapi ne more računati na polovico ekipe UAE Team Emirates, kljub temu pa sta predvsem Danec Mikkel Bjerg in Američan Brandon McNulty v sredo storila dovolj, da sta osamila vodilnega Danca in slovenskemu asu pomagala do etapne zmage, poroča STA.

V kolikor bi dvakratnemu zmagovalcu Pogačarju uspelo nadoknaditi velik del zaostanka 2,18 minute, ki si ga je nabral po 17 etapah, bi še imel dobre možnosti za skupno zmago. V soboto bo namreč na sporedu 40,7 km dolga vožnja na čas, ki bi še lahko premešala vrstni red.

Piložnosti je bilo veliko, Pogačar pa je zlasti na zadnjem vzponu nenehno napadal, a se od Vingegaarda ni uspel odlepiti. Ta mu je vseskozi dihal za ovratnik. Sledila je drama na spustu, kjer se je po vratolomni vožnji najprej v manjših težavah znašel Vingegaard, a mu Pogačar znova ni uspel pobegniti. Nato je padel Pogačar, a Danec tega ni izkoristil, ravno obratno, slovenskega kolesarja je športno počakal! Oba vodilna kolesarja dirke po Franciji sta se na zadnjih 25 kilometrov današnje etape podala drug ob drugem, pri čemer je Pogačarjevo stegensko mišico krasila okrvavljena rana.

Slabih pet kilometrov pred koncem sta se naprej izstrelila Vingegaard in njegov pomagač Wout Van Aert, ki jima Pogačar ni uspel slediti. Nove etapne zmage se je na koncu veselil Vingegaard, ki je s tem prednost v skupnem seštevku še povečal.