Skupilo jo je pet vozil

Policija povedala, kaj se je dogajalo za zastorom, ki je prikrival posledice prometne nezgode

P.K.
18. 7. 2022, 12.37
Posodobljeno: 19. 7. 2022, 09.34
Deli članek:

Bralka nas je, šokirana nad prizorom, opozorila na prometno nesrečo, ki se je včeraj ob 11. uri zgodila na južni ljubljanski obvoznici. Policisti so nam povedali, kaj se je zgodilo.

Dreamstime
Slika je simbolična.

Do trčenja je prišlo med priključkoma Jug in Rudnik. Promet je skoraj dve uri potekal samo po skrajno desnem pasu. Nastajali so zastoji iz smeri Bizovika in Grosuplja.

»Vozite po pameti. Prehitevalni pas ni za 90 km/h, počasni, najbolj desni pas, pa ne za prehitevanje. Ni dneva brez nesreč. Zdaj sem videla grozljive posledice hude nesreče na obvoznici. Nujno bi moralo biti več kontrole na avtocestah in višje kazni za prepotentne bedake! Jih je vedno več,” nam je povedala bralka in dodala, da ko se je približevala prizorišču nezgode, je samo s kotičkom očesa videla grozljivko v zveriženi pločevini, potem pa so reševalci postavili zastor, da bi dogajanje skrili pred radovednimi pogledi. Pa tudi sicer so bili prizori menda zelo občutljivi. 

To je pa bila sreča!

Kaj se je zgodilo? Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo, ki je stalo v koloni, nam je sporočila policija. Vozilo povzročitelja je nato odbilo v še eno osebno vozilo in dve tovorni. V nesreči se ni nihče poškodoval, je pa bila zaradi zveriženih vozil dlje, do 13. ure, delno zaprta južna obvoznica, zaradi česar je prihajalo do večjih zastojev. "Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog," so povedali na policiji.