precejšnja sprememba

Jutri minus, prihajajo obilne padavine

J.P.
20. 4. 2022, 11.52
Posodobljeno: 20. 4. 2022, 12.01
Deli članek:

Sredozemski ciklon bo naredil svoje. Zapade lahko tudi več kot 30 milimetrov dežja.

Bobo
V petek bo oblačno z občasnim dežjem.

Ponoči so se padavine razširile nad večji del Slovenije, izognile so se le Primorski. Meja sneženja se je že tretjič v aprilu spustila pod nadmorsko višino 800 metrov. Najhladneje je bilo na Jezerskem, kjer se živo srebro zjutraj padlo do -4,9 stopinje Celzija.

Jutri zjutraj bo marsikje še kakšno stopinjo hladneje. Najnižje temperature bodo v notranjosti, in sicer od -3 do -4 stopinje Celzija.

Prihaja sprememba

Sledila bo precejšnja sprememba vremena, opozarjajo vremenoslovci Agencije RS za okolje, saj bomo že v četrtek popoldne prešli pod vpliv sredozemskega ciklona. Padavine bodo jug Slovenije zajele pozno popoldne in zvečer, vremenoslovci pa novo pošiljko dežja pričakujejo v petek, ko se bodo padavine do jutra razširile nad vso državo. Dopoldne bo dež prehodno oslabel in ponekod ponehal, a suho ne bo prav dolgo – nove plohe bodo namreč sledile že sredi dneva in popoldne.

Pričakovati gre obilnejše padavine, in sicer bo predvidoma padlo od 10 do 20 milimetrov, krajevno na jugozahodu tudi več kot 30 milimetrov dežja. 

Snežilo bo le v visokogorju.

Sobota bo, kot kaže, bolj suha.