"Od sponzorjev"

Kangler sodniku podaril srnjaka? Sodnik sporoča: "Franc Kangler ni moj prijatelj"

R.T.
14. 4. 2022, 16.17
Posodobljeno: 14. 4. 2022, 16.20
Deli članek:

"Enega srnjaka za tistega od sponzorjev sem odstopil mariborskemu sodniku, Reisman. Me je že povabil. Ne bom zdaj po telefonu …"

Bobo
Franc Kangler

Včeraj smo opozorili na zvočne posnetke pogovore Franca Kanglerja, ki so razkrili tudi, kaj naj bi podaril vplivnemu sodniku iz Maribora.

Zvočne posnetke nekdanjega mariborskega župana in trenutnega državnega sekretarja za notranje zadeve Franca Kanglerja je na YouTube naložil uporabnik z imenom Janez Novak. Njihov izvor sicer ni znan. Kot smo pisali včeraj, je možno, da gre za policijske prisluhe iz leta 2009.

Portal Necenzurirano je poročal, da se v posnetku Kangler s sogovornikom pogovarja o srnjaku, ki da ga je podaril sodniku Branku Reismanu, ker se je pri takratnem kmetijskem ministru Milanu Pogačniku dogovoril za koncesije za lovske družine.

Odklonil ponudbo

Reisman, predsednik višjega sodišča v Mariboru, se je odzval na objavo prisluhov. To je njegov odgovor: »Javno zavračam namige o moji kakršnikoli povezanosti z nekdanjim mariborskim županom Francem Kanglerjem. Franc Kangler ni moj prijatelj, z njim se nikoli nisem osebno srečeval ali družil ter z njim tudi nisem nikoli imel prav nobenega telefonskega pogovora. Poudarjam tudi, da sem omenjeno ponudbo za odstrel srnjaka, ki mi jo je nekje pred dobrimi desetimi leti neposredno posredoval takratni tajnik Mestne volilne komisije Mestne občine Maribor (MVK) Bojan Škof, ne pa Franc Kangler kot takratni župan, takoj in odločno odklonil ter tajnika nedvoumno opozoril, da je MVK samostojen in neodvisen organ. Tajnika sem tudi vprašal, kako je sploh prišlo do takšne ponudbe, in povedal je, da je bila to želja župana za strokovno in korektno izvedene lokalne volitve. S tem je bila zgodba o lovu na srnjaka zame zaključena. In kot rečeno, nikoli nisem bil udeležen pri nobenem lovu s Francem Kanglerjem ali njegovimi lovskimi tovariši kar je preverljivo dejstvo.«