Četrtfinale še dosegljivo

Kakšna smola! Vratnica v zadnjih sekundah Sloveniji preprečila zmago proti Italiji

G.G.
24. 1. 2022, 19.15
Posodobljeno: 24. 1. 2022, 19.34
Deli članek:

V drugi tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva v futsalu oziroma malem nogometu je Slovenija po odlični igri "le" remizirala proti Italiji.

TV Slovenija
Berzelak je v zadnjih sekundah tekme hitro reagiral po italijanskem napadu. Italijanski gol je bil prazen, Berzelak je streljal čez celo igrišče, žoga je zadela vratnico.

Bolje so začeli Italijani. Že v prvi minuti je zadel Nicolodi in vnesel nemir v slovensko vrsto. Naši nogometaši pa so se zbrali in z dobro kombinatoriko počasi prevladali na igrišču. V 10. minuti so izenačili. Po prostem strelu z desne strani je žogo v lastno mrežo preusmeril tehnično spretni Merlin, ki so ga sicer vso tekmo izjemno dobro čuvali. Do konca prvega polčasa so Slovenci nanizali še nekaj priložnosti, a mreža se ni zatresla.

V drugem polčasu se je nadaljevala slika iz druge polovice prvega. V 26. minuti je izjemni Totošković zadel vratnico, v 29. minuti pa je Hozjan po napaki Italijanov prišel ena na ena z vratarjem in zadel. Italijani so se morali zganiti. V 32. minuti je Merlin iz prostega strela po ne najboljšem posredovanju vratarja Berzelaka izenačil.

Do konca tekme je bilo zelo napeto. Italijani so v 35. minuti storili peti prekršek, takoj zatem pa je Fetić po dvojni podaji s Čujcem prišel do lepe priložnosti, a strani zgrešil. Sledil je močan strel Hozjan, italijanski vratar pa je branil.

Italijani so v zadnjih treh minutah zaigrali brez vratarja. Slovenska obramba je bila dobro postavljena, odbili so vse napade in si v hitrih protinapadih priigrali še dve lepi priložnosti. Minuto pred koncem je po dolgi podaji z glavo zapretil Čujec, v izdihljajih tekme pa je slovenski vratar Nejc Berzelak po zapravljenem italijanskem napadu hitro prijel žogo, jo nastavil na nogo, sprožil, žoga je letela proti praznemu italijanskemu golu, a je "trčila" v vratnico. Tekme je bilo konec. 

Za nastop v četrtfinalu bo odločilna tekma s Finsko. Pred večerno tekmo med Finsko in Kazahstanom imata Slovenija in Italija po dve točki, Finska in Kazahstan pa po eno.