Bele strmine

Slovenski kolaps v drugi vožnji veleslaloma

STA
22. 12. 2021, 11.49
Posodobljeno: 22. 12. 2021, 14.39
Deli članek:

Drugi veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v Courchevelu v Franciji je pripadel izvrstni Švedinji Sari Hector, ki je vodila že po prvi vožnji. V finale so se uvrstile tudi Meta Hrovat, Andreja Slokar in Ana Bucik, ki pa se jim druga vožnja ni izšla po načrtih.

Profimedia
Meta Hrovat (fotografija je arhivska)

Švedinja Sara Hector je bila vodilna po prvi vožnji. Na drugem mestu je bila domačinka Tessa Worley (+0,11), na tretjem pa Američanka Mikaela Shiffrin (+0,34). Hectorjeva je izvrstno opravila tudi z drugo vožnjo in končala na najvišji stopnički. Končno drugo mesto si je prismučala Shiffrinova, na tretjem mestu pa je končala Italijanka Marta Bassino.

Kot včeraj je bila od štirih Slovenk prva na startu tudi danes Hrovatova. Edina Slovenka v veleslalomski prvi jakostni skupini je startala kot 13. in tokrat prvo vožnjo končala v cilju. Njen zaostanek 1,24 sekunde je pomenil deveti čas. Do konca je nato izgubila zgolj še eno mesto, prehitela jo je Avstrijka Ramona Siebenhofer. V torek je tekmovalka iz Podkorena odstopila.

Bucikova, ki je v torek z 12. mestom izenačila svoj najboljši veleslalomski dosežek v svetovnem pokalu, si je tudi priborila še en nastop. Tokrat bo v finalu napadala iz ozadja s 24. izhodiščem (+3,17). Slokarjeva, ki je startala za Goričanko, je bila malce hitrejša od reprezentančne kolegice, z zaostankom 2,93 sekunde je vpisala 20. čas. Slovenske nastope je zaokrožila Neja Dvornik, ki pa tokrat ni ujela najboljše trideseterice. Zaostanek Dvornikove, 4,37 sekunde (39.), je bil prevelik za finale.

V drugi vožnji, ki se nikakor ni izšla po željah slovenskega tabora, sta nato odstopili tako Bucikova kot Hrovatova, nastop pa se je ponesrečil tudi Slokarjevi, ki je zdrsnila po lestvici in končala na 24. mestu.