Preobrat

Sneg za božič? V drugi polovici tedna "vremensko presenečenje"

J.P.
17. 12. 2021, 21.10
Posodobljeno: 17. 12. 2021, 21.13
Deli članek:

Teden se bo začel z ohladitvijo, nato pa ...

Bobo
Upanje umre zadnje.

Naslednji teden se nam obeta sprememba vremena. Medtem ko bo ohladitev v višinah izrazita, pa bo po nižinah milejša. A pravo presenečenje prihaja v drugi polovici tedna.

Kot so sporočili z Agencije RS za okolje (Arso), so se napovedi z včeraj na danes bistveno spremenilo. »Sedaj je precej bolj verjetno, da bodo prazniki zeleni in tudi precej mokri,« so sporočili. Večji del južne polovice Evrope bo namreč v topli zračni masi, naši kraji pa bodo dalj časa pod vplivom toplih južnih in jugozahodnih vetrov. Verjetnost, da bi sneg zapadel tudi po nižinah, je komaj 10-odstotna. Alpe so druga zgodba, a trenutno še ni povsem znano, kako visoko bo meja sneženja.

Kako kaže

Jutri bo sicer pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V Slovenski Istri in zaledju bo pihala šibka burja, ponekod na severovzhodu pa zjutraj in dopoldne severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 1, ob morju 2, najvišje dnevne od 2 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah, ob morju in v nižjih legah Primorske pa bo megla ali nizka oblačnost.

V ponedeljek bo precej jasno, več oblačnosti bo občasno spet v vzhodni Sloveniji. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla.