Tudi pod -10 °C?

Pripravite dolge gate, stisnil bo mraz!

S.R.
29. 11. 2021, 13.42
Posodobljeno: 29. 11. 2021, 14.29
Deli članek:

Napoved je na prvi pogled strašna. Tisti najbolj zmrzljivi bodo ponoči zaman lajali v luno, ljubitelji zime medtem odpirajo šampanjce. Prezgodaj!

Profimedia
Čakajo nas mrzla jutra.

Za nočno snežno pošiljko, po kateri v delih Slovenije že od dopoldneva vestno grabi sonce, bo torkovo jutro prispelo prepozno. Ne pa tudi za zimske zanesenjake, ki jim bolj kot sneg prijajo temperature pod lediščem. Ta peščica bo sicer kot običajno deležna sumničavih pogledov sovražnikov vsega zimskega, a bo ugodje prevladalo. Kot namreč napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso), nas čaka delno jasno, a mrzlo in po nižinah megleno jutro. 

Arso
Modelska napoved za naslednjih 10 dni.

Zvedavemu človeku se pogled najprej ustavi na modelski napovedi vremena za naslednjih deset dni, kjer ob prognozi za torkovo jutro zašklepetajo zobje. -14, -13 in -11 stopinj Celzija za osrednjo, severozahodno in severovzhodno Slovenijo so številke, ki niso šala. So pa na srečo ali žalost najverjetneje napaka, saj druge napovedi Arsa kažejo nekoliko milejšo sliko. Torkovo jutro bo kljub temu mrzlo, jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija. Tekom dneva se bodo nato gibale nekje med -1 in 4 stopinjami Celzija, na Goriškem in ob morju pa se bodo veselili temperatur okoli 8 stopinj Celzija.

V sredo bo nato na vzhodu še delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo deževalo. Modelska napoved še kaže, da se lahko nato od sobote naprej nadejamo daljšega obdobja jutranjega mrazu, ko bo ta več dni zapored pritiskal s temperaturami od -6 do -10 stopinj Celzija.

arso
Napoved za jutri zjutraj.