ZAnikovalcem virusa bi odvzel socialno pomoč

Jelinčič meni, da so odškodnine v primeru zapletov po cepljenju "neumnost"

R.T.
19. 11. 2021, 19.58
Posodobljeno: 19. 11. 2021, 20.07
Deli članek:

Načrtovan predlog povračila za tiste, ki bi jim cepljenje proti covidu-19 povzročilo škodo na zdravju je razhudil prvaka SNS Zmaga Jelinčiča.

Bobo
Predsednik SNS Zmago Jelinčič.

Minister za zdravje Janez Pokluklar zagovarja predlog z besedami, da je to »ključno pri ohranjanju zaupanja v varnost in kakovost cepiv in zagotavljanju učinkovitega in celovitega izvajanja nacionalnega programa cepljenja«.

Jelinčič se s tem ne strinja. »Neumnost!« zakriči na Twitterju in pojasni, da se »zaupanja ne da vzpostaviti z denarjem!« »V SNS smo absolutno proti takšnemu ukrepu. Naj se raje ukrepa proti vsem vaškim posebnežem in tistim, ki raje verjamejo Facebook in Instagram strokovnjakom, ter tistim, ki verjamejo, da virus ne obstaja,« navaja predsednik SNS, ki sicer sam ne verjame strokovnjakom v primeru podnebnih sprememb (primer spodnjega posnetka).

Ti »vaški posebneži« in zanikovalci virusa so po njegovem krivi za širjenje virusa in kolaps v bolnišnicah. Jelinčič bi jim odvzel socialno pomoč, če jo slučajno prejemajo, in jo namenil onkološkim bolnikom.