Glava STO

Odstopila zaradi nestrinjanj s Počivalškom

J.P.
17. 11. 2021, 15.52
Posodobljeno: 17. 11. 2021, 19.05
Deli članek:

Razhajanje pogledov na vodenje je Slovensko turistično organizacijo stalo direktorice.

Primož Lavre
Donedavna direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak

Danes je s funkcije direktorice Slovenske turistične organizacije (STO) odstopila Maja Pak. Kot so sporočili s STO, je odstopno izjavo "podala zaradi razhajanja pogledov na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo", torej Zdravkom Počivalškom.

Pakova, ki se ji mandat izteče predvidoma 1. decembra, je STO prvič vodila med letoma 2010 in 2012, ko se je STO združila v javno agencijo SPIRIT Slovenija. V drugem mandatu je ponovno samostojno STO vodila od avgusta 2015 do danes.

"Z današnjim dnem podajam odstop s funkcije direktorice Slovenske turistične organizacije zaradi razhajanja pogledov na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Slovensko turistično organizacijo zapuščam v odlični kondiciji, z vrhunsko, motivirano in kreativno ekipo, s katero smo v preteklih letih v tesni povezavi s turističnim gospodarstvom uspešno pozicionirali Slovenijo na globalnem turističnem zemljevidu kot zeleno in trajnostno usmerjeno destinacijo, ki se redno uvršča na lestvice najbolj atraktivnih in zaželenih turističnih destinacij. Ponosna sem na dosežke STO v zadnjih sedmih letih in na to, da sem imela priložnost voditi organizacijo, ki je Slovenijo postavila za primer dobre prakse na področju razvoja in implementacije trajnostnega turizma na globalni ravni. Ponosna sem, da na STO vsi zaposleni delimo ključne vrednote organizacije, ki so strokovnost, visoki kakovostni standardi, partnerstvo s turističnim gospodarstvom, timsko delo, inovativnost, digitalizacija, transparentnost in gospodarnost; v središču vseh naših razvojnih in promocijskih aktivnosti pa je trajnostno ravnanje," je sporočila Pakova, ki se do nadaljnjega vrača na prejšnje delovno mesto na STO.

Počivalšek se je v pisnem odzivu Pakovi zahvalil za njeno delo in dobro sodelovanje. Ob tem je poudaril, da je epidemija covida-19 pred slovenski in globalni turizem postavila velikanske izzive, ki terjajo spremembe na vseh področjih.

"Vlada je v času epidemije za ohranitev turističnega ekosistema namenila dobro milijardo evrov, kar terja tudi nujne strukturne spremembe. Rešitve, v katere nas potiska nova realnost, morajo zato bolj pogumno nagovarjati ključne segmente, predvsem pa več časa posvetiti iskanju poti implementacij nadstandardnih rešitev," je poudaril in Pakovi zaželel vse dobro na nadaljnji profesionalni poti.

Sponzorirala projekt življenjskega partnerja

Pred nekaj časa smo sicer poročali, da je Pakova kot direktorica STO zadnja tri leta za promocijske aktivnosti turističnih vsebin v okviru dogodkov Ironman 70.3. Slovenian Istria namenila skupno 117.174 evrov. Ambasador in član organizacijske ekipe Ironmana slovenske Istre je poslovnež in njen življenjski sopotnik Dušan Olaj, ki je član Socialnih demokratov.