UKC Ljubljana

FOTO: Minister Poklukar priskočil na pomoč kolegom na intenzivni enoti

B.K./STA
12. 11. 2021, 15.07
Posodobljeno: 12. 11. 2021, 15.07
Deli članek:

Minister je vse usposobljene kadre pozval naj pridejo pomagat.

Ministrstvo za zdravje
Minister za zdravje Janez Poklukar je na pomoč priskočil kolegom na intenzivni covidni enoti v UKC Ljubljana.

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes pomagal v diagnostično-terapevtskem servisu (DTS) Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, je zdravstveno ministrstvo zapisalo na Twitterju. Pridružil se je kolegom na covidni intenzivni enoti. Zdravstvenim delavcem bo po najboljših močeh na terenu pomagal tudi v prihodnje.

Minister je dopoldne sprva imel operativne video sestanke glede nadaljnje mobilizacije kadra v zdravstvu, med drugim s predstavniki Rdečega križa in civilne zaščite. Nato je obiskal UKC Ljubljana, kjer so skupaj z vodstvom ocenili stanje, so zapisali na ministrstvu.

Tam je minister svojim kolegom zdravnikom tudi pomagal pri delu na oddelku intenzivne terapije.

Na zdravstvenem ministrstvu so ob tem pojasnili, da bo minister po svojih najboljših močeh tudi v prihodnjih dneh na terenu pomagal zdravstvenim delavcem, kolikor mu bodo to dopuščale njegove siceršnje obveznosti.

Ob tem je Poklukar pozval vse, ki so ustrezno usposobljeni, da pridejo pomagat. "Javijo se lahko preko združenj ali v bolnišnice, kjer so že imenovani covidni koordinatorji za kadre," so pojasnili na ministrstvu.