Dvajsetletna Ljubljančanka, ki je zmagala po uri in 26 minutah, se bo v drugem krogu pomerila s kvalifikantko Aleksandro Krunić iz Srbije, ki je bila danes boljša od mlade Novomeščanke Žive Falkner (6:3, 6:1).

Juvanova, 103. igralka na svetovni računalniški lestvici, je prikazala disciplinirano predstavo, predvsem pa je izkoristila številne neizsiljene napake trenutno 42. igralke na svetu, letos januarja celo 14. na lestvici WTA.

"Užitek je igrati pred domačo publiko. Po vseh teh letih, ko sem Portorož obiskovala kot gledalka, sem ga zdaj izkusila tudi s strani igralke. Vesela sem, da me je prišlo spodbujati toliko gledalcev, verjamem, da jih bo na naslednjih dvobojih še več," je povedala Juvanova ter dodala: "Čeprav žreb na prvi pogled ni bil najbolj ugoden, sem se zavedala, da imam svoje možnosti, saj mi ta podlaga precej bolj ustreza kot tekmeci. Igrala sem potrpežljivo in čakala na svoje priložnosti."

V večernih urah je zmagala še najvišjeeuvrščena slovenska igralka Tamara Zidanšek, ki je brez težav, dvakrat 6:1 je bilo, ugnala Italijanko Cristiano Ferrando.

V dopoldanskem sporedu se je poleg Falknerjeve poslovila še ena slovenska igralka, ki je v glavnem delu nastopila s povabilom organizatorja. Pia Lovrič je morala priznati premoč tretji nosilki Alison Riske iz ZDA.