Gneča na cesti

FOTO: Pozor, pred predorom Karavanke sedemkilometrska kolona

S.R.
12. 8. 2021, 15.47
Posodobljeno: 12. 8. 2021, 16.57
Deli članek:

S težavami v prometu se srečujejo zlasti na Gorenjskem.

Promet.si
Kolona pred predorom Karavanke.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal približno sedem kilometrov dolg zastoj, poroča prometno-informacijski center, ki voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, svetuje že uporabo izvoza Jesenice vzhod, Lipce. Uvoz na avtocesto je na tem mestu zaradi zastoja zaprt. Hkrati na avstrijski strani zaradi kontrole občasno zapirajo predor Lubelj.

O precejšnji gneči na gorenjskih cestah poročajo tudi kranjski policisti, ki so potrdili, da je pred predorom Karavanke nastala dolga kolona, zaradi česar je poleg uvoza Lipce zaprt tudi uvoz Hrušica v smeri predora. Voznike opozarjajo tudi na dela v Podtaboru na glavni cesti proti Tržiču. Promet je močno povečan tako v smeri Kranjske Gore kot Jesenic, medtem ko promet v smeri Jezerskega poteka kot običajno, pri čemer opozarjajo, da ta cesta ni primerna za večje avtodome, vozila s prikolicami ter druga večja in težja vozila.

Promet.si
Kolona pred predorom Karavanke.

Nekaj gneče je tudi na primorski avtocesti. Promet je upočasnjen zlasti med Uncem in Brezovico v smeri Ljubljane, kjer na posameznih odsekih prihaja do zastojev. Potovalni čas se po navedbah prometno-informacijskega centra podaljša za do 50 minut.