Dončić show

Selektor Argentine: "Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu"

G.G./STA
26. 7. 2021, 11.53
Posodobljeno: 26. 7. 2021, 12.29
Deli članek:

Po velemojstrski predstavi Luke Dončića na premierni tekmi Slovenije na olimpijskih igrah uporabniki družbenih omrežij tekmujejo, kdo bo slovenskemu virtuozu pripisal bolj všečkan pridevnik.

Profimedia
Argentinci za Dončića niso imeli rešitev.

Selektor Argentine Sergio Hernandez je novinarsko konferenco po tekmi začel z besedama 'Luka Dončić' in nadaljeval: "Težko je analizirati tekmo, na kateri je tako dominiral en igralec - Luka Dončić. Skušali smo ga ustaviti, odrezati od žoge in tudi od ekipe, saj smo vedeli, da bo dosegel svoje točke. A na vsako našo obrambo je znal odgovoriti. V nekaj minutah je dosegel 15 točk, spremenili smo obrambo, menjali igralce, a ni nam uspelo. Prisilil nas je, da nismo igrali svoje igre. V analizi zato lahko rečem le: Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu."

Ob Hernandezu je pred novinarje stopil Facundo Campazzo, zvezdnik Real Madrida, in dodal: "Selektor je povedal vse. Igrali smo v ritmu Luke Dončića. Karkoli smo poskušali, na vse je našel odgovor. Ko smo še bolj pritisnili nanj, pa je razigral soigralce." Slovenska udeleženca novinarske konference sta bila selektor Aleksander Sekulić in po besedah Sergia Hernandeza 'najboljši košarkar na svetu'. Sekulić je Dončićevo predstavo ocenil kot izredno. Kot je dejal, je bilo prisotnih veliko čustev, s tekmo pa da je zadovoljen, saj je predvsem napad deloval odlično.

Luka Dončić pa je povedal: "Argentina je zelo kakovostna ekipa, bilo je težko, saj je igrala zelo dobro v obrambi. A nanje smo se dobro pripravili in odigrali smo izredno dobro tekmo. V obrambi smo bili čvrsti, v napadu nam je igra stekla. Sicer pa je za nami prva olimpijska tekma, visoka zmaga in občutki so prav posebni."

Družabna omrežja so začela 'goreti' že ob polčasu, ko je bil Dončić pri 31 točkah. Glavno vprašanje uporabnikov je bilo, ali kdo ve, koliko točk znaša rekord olimpijskih iger.

Luka povzročil požar na družabnih omrežjih

Odgovor je prišel takoj - 55 točk brazilskega ostrostrelca Oscarja Schmidta z iger leta 1988 v Seulu. Fiba je po koncu tekme podatek dopolnila, da je 48 točk Luke Dončića drugi najboljši osebni dosežek na olimpijskih igrah.

Nato so začeli padati superlativi, pridevniki in oznake, kot so Luka Magic, GOAT (Najboljši vseh časov), kralj, Dončić show, njegov priimek je Dončić, ... Prevladovali so izrazi, kot so zgodovinsko, neverjetno, noro, brutalno, živalsko, še nikoli videno, ... Eden od uporabnikov Twitterja je ugotovil, da je Luka Dončić sam dosegel več točk kot celotna prva peterka zvezdnikov lige NBA za ZDA: "Lillard 11, LaVine 8, Durant 10, Green 2, Adebayo 12 = 43." Naslednji je dodal, da je bila Argentina razbita na 118 delov. "Naslednja na sporedu je japonska keramika ...," je zapisal.

Po mnenju nekdanjega slovenskega reprezentanta Boštjana Nachbarja ne gre le za Dončića: "Pomembno je, kako smo igrali. Hitro, agresivno in učinkovito. Zabavno za gledati."